ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2020: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα
Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες  για τις 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για 8 μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες

Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Ειδικότερα οι προσωρινοί πίνακες του νέου προγράμματος κοινωφελούς Εργασίας αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και κατά πάσα πιθανότητα στις 27 ή 28 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί, παρότι όλος ο μηχανισμός του Οργανισμού έχει, κυριολεκτικά, πέσει πάνω στην συγκεκριμένη πρόκληση, η διασταύρωση των δικαιολογητικών των υποψηφίων με άλλους φορείς του Δημοσίου αποδεικνύεται χρονοβόρα διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 177.000 γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπαίνει σχεδόν 1 στους 5 υποψηφίους. 

Από την επομένη ημέρα της ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων και για τρεις εργάσιμες ημέρες, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ένσταση, αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων. Ο Οργανισμός στη συνέχεια θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των ενστάσεων και θα διαμορφώσει τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων βάσει των μορίων των ανέργων.

Δεκαπενταύγουστο οι οριστικοί

Με βάσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι οριστικοί πίνακες αναμένεται να βγουν σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα 10 – 14 Αυγούστου. 

Μετά την κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, καταρτίζονται και πίνακες κατάταξης επιτυχόντων και επιλαχόντων ανά φορέα, ειδικότητα και επιλογή με βάση τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Στη συνέχεια, τα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού θα καλούν άμεσα, εντός πέντε ημερών, τους ωφελούμενους που έχουν επιλεγεί, ώστε να υποδειχθούν στους φορείς υλοποίησης (Δήμους, Περιφέρειες, Υπουργεία, Οργανισμούς).

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στον φορέα υλοποίησης συστατική επιστολή ή παραπεμπτικό σημείωμα των ΚΠΑ2 όπου υπάγονται, συνοδευόμενα από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά -πρωτότυπα ή φωτοαντίγραφα- τα οποία αποδεικνύουν όσα δήλωσαν στην αίτηση. Εάν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη και αληθή, ακολουθεί η πρόσληψη κάθε ανέργου μέσα σε προθεσμία 15 ημερών.

Οι ενδιαφερόμενοι, πέρα από τα δικαιολογητικά, πρέπει να προσκομίσουν:

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • ΑΦΜ
  • ΑΜΚΑ
  • ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ)
  • Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού IBAN

Σε άλλη περίπτωση, επιλέγεται ο πρώτος επιλαχών από τον Πίνακα Επιλαχόντων και επαναλαμβάνεται η διαδικασία ελέγχου.

Οι φορείς που θα απασχολήσουν τους επιτυχόντες προχωρούν σε ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψής τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» και ενημερώνει τα αρμόδια ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, τα οποία διαγράφουν τους προσληφθέντες από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)
Μητρώο ΔΥΠΑ: Νέες αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 η υποβολή αιτήσεων στη ΔΥΠΑ για την 10η Συμπληρωματική Πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών
Μητρώο ΔΥΠΑ: Νέες αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΑΠΥΣΠΕ: 235 παραιτήσεις στελεχών και 298 άδειες άνευ αποδοχών μόνο στην Αττική!
Σοκαριστικά στοιχεία από την 1η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2026 - Κρίσης στελέχωσης στα σχολεία της Αττικής
ΑΠΥΣΠΕ: 235 παραιτήσεις στελεχών και 298 άδειες άνευ αποδοχών μόνο στην Αττική!