Thumbnail
Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για 48 άνεργους Ρομά του Δενδροποτάμου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας.

«Στην προσπάθειά μας για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Κεντρική Μακεδονία και την κοινωνική ένταξη ατόμων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, που έχει εξειδικευτεί για τους Ρομά, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια. Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης είναι ένα κομμάτι από τη συνολική στρατηγική για τους Ρομά και αποσκοπούν στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, ώστε να διεκδικήσουν οι συμπολίτες μας με καλύτερους όρους την ένταξή τους στην αγορά εργασίας κι έτσι σταδιακά να εξαλείψουμε τα φαινόμενα περιθωριοποίησης και γκετοποίησης», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η πράξη που αφορά στους 48 Ρομά, στον Άγιο Νεκτάριο Δενδροποτάμου απαρτίζεται από δυο δράσεις:

1. Πρόγραμμα κατάρτισης «Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας» για 20 άτομα, διάρκειας 200 ωρών, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (Α1, Α2, Β1 ή Β2).

2. Πρόγραμμα κατάρτισης «Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων» για 28 άτομα, διάρκειας 100 ωρών, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πιστοποιητικό στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών επιπέδου «στοιχειώδεις».

Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται σε 80.000 ευρώ.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα: Με 50€ προκαταβολή αποκτήστε το ECDL με δάσκαλο σε ολιγομελή τμήματα

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απάτη
Πώς σπείρα τηλεφωνικών απατών ξεγέλασε δεκάδες πολίτες με πρόσχημα την «τροχαία»
Με δραματικά σενάρια και ψεύτικες ταυτότητες γιατρών και αστυνομικών, σπείρα εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Πώς σπείρα τηλεφωνικών απατών ξεγέλασε δεκάδες πολίτες με πρόσχημα την «τροχαία»
fuel pass
Fuel Pass 2026: Στη «μάχη» των αιτήσεων τα ΑΦΜ – Ποιοι υποβάλλουν δήλωση τη Μεγάλη Τετάρτη
Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την επιδότηση καυσίμων – Τα ποσά, οι τρόποι πληρωμής και οι «παγίδες» που μειώνουν την ενίσχυση
Fuel Pass 2026: Στη «μάχη» των αιτήσεων τα ΑΦΜ – Ποιοι υποβάλλουν δήλωση τη Μεγάλη Τετάρτη