Thumbnail
Φαίνεται τελικά πως η νέα γενιά της παιχνιδοκονσόλας της Sony βρίσκεται στα τελευταία στάδια της παραγωγής της, με την τελική έκδοση του development kit να κυκλοφορεί για τους προγραμματιστές το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Φαίνεται τελικά πως η νέα γενιά της παιχνιδοκονσόλας της Sony βρίσκεται στα τελευταία στάδια της παραγωγής της, με την τελική έκδοση του development kit να κυκλοφορεί για τους προγραμματιστές το ερχόμενο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με το VG247.com η SONY συναντήθηκε στην Αμερική με μια ομάδα προγραμματιστών από διάφορα studios με σκοπό να τους ενημερώσει για το όραμα που έχει για τη νέα κονσόλα και τις προδιαγραφές του νέου συστήματος. Η θήκη του νέου PlayStation 4 κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει σχεδιαστεί ακόμα, γι’αυτό και η SONY αποφάσισε να προσαρμόσει το hardware της νέας κονσόλας σε θήκες υπολογιστή και να το δώσει έτσι στους προγραμματιστές για την περαιτέρω εξέλιξη του.
Οι νέες φήμες επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα παλαιότερες που ήθελαν την SONY να χρησιμοποιεί το όνομα Orbis για την νέα της κονσόλα, χωρίς βέβαια να προσφέρουν κάποια «δυνατή» ένδειξη για το αν αυτή θα είναι τελικά η νέα της ονομασία. Η εταιρεία πάντως υπολογίζει πως η τελική έκδοση του development kit δεν θα είναι έτοιμη πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι.
Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής το Orbis βασίζεται σε ένα AMD A10 APU (Accelerated Processing Unit) ο οποίος θα συνδυάζει επεξεργαστή και chip γραφικών. Ο «μεγάλος στόχος» της εταιρείας για την κονσόλα είναι να καταφέρει να παίζει παιχνίδια σε ποιότητα 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και σε 3D χωρίς να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, δημιουργώντας έτσι πολύ δυνατό ένα μηχάνημα για την σημερινή αλλά και την αυριανή αγορά.
Έχει αναφερθεί ακόμα πως το Orbis θα έχει 8Gb ή 16Gb RAM, Blue-ray player, 256Gb σκληρό δίσκο (αφήνοντας την ελπίδα να είναι solid state), Wifi, Ethernet και HDMI είσοδο χωρίς όμως κάποια μεγάλη αλλαγή. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το νέο χειριστήριο.
Όταν ζητήθηκε από τη SONY να σχολιάσει την είδηση είπε πως «η εταιρία δεν σχολιάζει φήμες και υποθέσεις». Εμείς περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε περισσότερα για το Orbis και το στάδιο που βρίσκεται η εξέλιξή του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iPhone
SpeakON: Η συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει τη φωνή σε έτοιμο κείμενο
Ένα νέο MagSafe αξεσουάρ για iPhone επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γράφουμε μηνύματα, emails και σημειώσεις
SpeakON: Η συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει τη φωνή σε έτοιμο κείμενο
papoudes
Προσωπικότητα μετά τα 60: Μια νέα επιστημονική ματιά που ανατρέπει όσα πιστεύαμε
Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες μας δείχνουν ότι η προσωπικότητα δεν είναι τόσο σταθερή όσο θεωρούσαμε, ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Προσωπικότητα μετά τα 60: Μια νέα επιστημονική ματιά που ανατρέπει όσα πιστεύαμε
dimitriaka_0.jpg
Πρωινό: Η τροφή του που μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση
Το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν επηρεάζει μόνο την ενέργεια και το σώμα, αλλά φαίνεται πως παίζει ρόλο και στη λειτουργία του εγκεφάλου και της ψυχικής...
Πρωινό: Η τροφή του που μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση