Thumbnail
Ο κακός ύπνος είναι παράγοντας επιδείνωσης της ψυχικής υγείας

Οι έφηβοι, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου , πρέπει να κοιμούνται 8 με 10 ώρες κάθε βράδυ. Παρ’ όλα αυτά, οκτώ στους δέκα εφήβους στις ΗΠΑ δεν κοιμούνται αρκετά, σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του ιδρύματος, περισσότερο από το 1/3 των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι αισθάνονται κατάθλιψη και σχεδόν τα 3/4 είπαν ότι ο κακός ύπνος επιδείνωσε την ψυχική τους υγεία.

Ο Τζον Λόπος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Ύπνου, είπε ότι εν μέσω της τρέχουσας κρίσης ψυχικής υγείας των νέων στην Αμερική, «είναι σημαντικό να βρούμε περισσότερα στοιχεία πίσω από την ισχυρή σύνδεση με τον ύπνο, ειδικά όσον αφορά στα παιδιά μας».

Το Ίδρυμα ύπνου χρησιμοποίησε ερωτηματολόγια και δείκτες για να μετρήσει τις συμπεριφορές ύπνου των εφήβων και την ψυχική τους υγεία, συμπεριλαμβανομένου του Sleep Health Index (SHI), το οποίο αξιολογεί την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου καθώς και τον διαταραγμένο ύπνο. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον εν λόγω δείκτη στους εφήβους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 19% των εφήβων έλαβε «Α» για την ποιότητα ύπνου του, το 27% «Β», το 25% «C», το 14% «D» και το 15% «F».

Βαθιά ανησυχητικό φαινόμενο

Ο Δρ. Ζαΐντ Φαντούλ, ιατρικός διευθυντής στο διαδικτυακό πάροχο ψυχικής υγείας Better U, δήλωσε στο Fox: «Είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί έφηβοι δεν κοιμούνται αρκετά, γεγονός που αναμφίβολα επηρεάζει την ακαδημαϊκή τους απόδοση, τη συναισθηματική τους υγεία και τη συνολική ποιότητα ζωής τους».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 73% των εφήβων δήλωσαν ότι η συναισθηματική τους ευεξία επηρεαζόταν αρνητικά όταν κοιμόντουσαν λιγότερο από το συνηθισμένο. Μόνο το 27% δήλωσε ότι η συναισθηματική του ευεξία παρέμενε σταθερή ακόμη και όταν κοιμόταν λιγότερο από το συνηθισμένο.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τη σχέση μεταξύ της ποσότητας ύπνου και των συμπτωμάτων κατάθλιψης. Ένας στους τέσσερις ήταν κάπως ή πολύ δυσαρεστημένος με τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου του. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτοί οι έφηβοι είχαν πάνω από πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης από εκείνους που ήταν ικανοποιημένοι με τον ύπνο τους.

Σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) του 2021, το 10,2% των μαθητών γυμνασίου είχαν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν το περασμένο έτος, σε σύγκριση με περίπου 8% το 2019. Το CDC διαπίστωσε επίσης ότι το 30% των μαθητών γυμνασίου δήλωσαν ότι είχαν κακή ψυχική υγεία «τις περισσότερες φορές». Για τα κορίτσια, το ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο – 40%.

«Καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κρίση ψυχικής υγείας, οι έφηβοι βρίσκονται σε μια καθόλου αξιοζήλευτη θέση, αντιμετωπίζοντας μοναδικές προκλήσεις και ανάγκες ύπνου» έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η κρίση ψυχικής υγείας οφείλεται εν μέρει στη σχεδόν συνεχή έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέρα από τις παρατεταμένες επιπτώσεις των λόκνταουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 που ανάγκασαν τους νέους να μείνουν στο σπίτι, απομονωμένοι από τους κοινωνικούς τους κύκλους.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα