xeria
Τα δάχτυλά μας μπορούν να αποκαλύψουν αν είμαστε ψυχοπαθείς

Η ομάδα στο ερευνητικό κέντρο Charles-Le Moyne στο Κεμπέκ διαπίστωσε ότι εκείνοι των οποίων οι δείκτες είναι πιο κοντοί από τους παράμεσους είναι πιο πιθανό να έχουν διαγνωσμένη ψυχιατρική διαταραχή. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο The Journal of Psychiatric Research.

Η ομάδα ξεκίνησε έχοντας ως βάση ότι η χαμηλότερη αναλογία 2D:4D, δηλαδή πιο κοντός δείκτης και μακρύτερος παράμεσος, συνδέεται πιο συχνά με τα χαρακτηριστικά της «Σκοτεινής Τριάδας» και την επιθετική συμπεριφορά.

Η «Σκοτεινή τριάδα» (ναρκισσισμός, μακιαβελισμός και ψυχοπάθεια) είναι μια από τις πιο γνωστές θεωρίες στον κόσμο της ψυχολογίας, η οποία μας βοηθά να εντοπίσουμε τόσο τις «προβληματικές» όσο και τις «σκοτεινές» προσωπικότητες.

Για την επιστημονική μελέτη, οι ερευνητές στρατολόγησαν 80 εθελοντές από τους οποίους οι 44 (με μέση ηλικία: 32,95 έτη, 22,7% γυναίκες) είχαν κλινική διάγνωση διαταραχής χρήσης αμφεταμίνης (AUD) ή αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας (ASPD) ή και των δύο, ενώ οι 36 ήταν υγιή άτομα χωρίς ψυχοπαθολογία.

Με μια σάρωση των δεξιών χεριών των εθελοντών, η ομάδα επιβεβαίωσε ότι «σε σύγκριση με υγιείς μάρτυρες, τα άτομα με κλινικά διαγνωσμένη διαταραχή είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο κοντό δείκτη και μακρύτερο παράμεσο.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι χαμηλότερες αναλογίες 2D:4D συνδέονται με υψηλής βαθμολογίας χαρακτηριστικά της «Σκοτεινής Τριάδας».

Ωστόσο, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Serge Brand, καθησυχάζει τα άτομα με κοντύτερο δείκτη λέγοντάς τους να μην ανησυχούν γιατί είναι πολύ συνηθισμένο. 

Υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι η αναλογία δείκτη-παράμεσου (αναλογία 2D:4D) σχετίζεται με υψηλότερη έκθεση σε τεστοστερόνη και με χαμηλότερη σε οιστρογόνα κατά το πρώτο τρίμηνο του εμβρυϊκού σταδίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αναλογία μήκους των δακτύλων ως δείκτης έκθεσης σε προγεννητικά σεξουαλικά στεροειδή δεν πρέπει να θεωρείται ως η αμετάκλητη μοίρα ενός ατόμου».

Η αναλογία 2D:4D δεν είναι απλώς ένα σημάδι αντικοινωνικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας. Με απλά λόγια, οι άντρες τείνουν να έχουν μακρύτερα δάχτυλα, λόγω των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης κατά την ανάπτυξη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν χαμηλότερη αναλογία 2D:4D από τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τυχόν ψυχοπαθητικές τάσεις.

Λόγω της σύνδεσης με τα επίπεδα τεστοστερόνης, ένας μακρύτερος παράμεσος από τον δείκτη έχει επίσης συσχετιστεί με καλύτερες αθλητικές επιδόσεις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Για παράδειγμα, μια μελέτη 104 Ολυμπιονικών αθλητών και αθλητριών διαπίστωσε ότι είχαν σημαντικά χαμηλότερες αναλογίες 2D:4D από το ευρύ κοινό.

Αυτό έχει επίσης συσχετιστεί με υψηλότερους βαθμούς δύναμης πρόσφυσης και ακόμη μεγαλύτερο ύψος άλματος στους αθλητές.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας
Ένα διαφορετικό τεστ προσωπικότητας έχει γίνει viral και υπόσχεται να αποκαλύψει αυτό που μισείτε στον σύντροφό σας
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας