Μια σταγόνα γάλα στον καφέ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία που δεν
Τι βρήκαν ερευνητές

Νέες μελέτες δείχνουν πως τελικά μία καθημερινή μας μεγάλη αγάπη και συνήθεια μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σεξουαλική μας ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην κατανάλωση καφέ, που έχει συνδεθεί με πολλά θετικά για την υγεία.

Η μελέτη

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έπιναν 2 φλιτζάνια την ημέρα είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι η καφεΐνη, πυροδοτεί μια χημική αντίδραση που αυξάνει τη ροή του αίματος χαλαρώνοντας τους μύες, όπως αναφέρει το ladylike.gr.

Άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι το 62% των ηλικιωμένων, παντρεμένων γυναικών που έπιναν 2 φλιτζάνια καφέ καθημερινά ήταν σεξουαλικά ενεργές, σε σύγκριση με το 38% των γυναικών που δεν έπιναν καφέ. Για τους άνδρες, 1 φλιτζάνι την ημέρα φαινόταν να αποτρέπει προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη σεξουαλικής διάθεση. Αλλά 2 φλιτζάνια μπορεί να είναι το όριο, καθώς οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το αποτέλεσμα μειώθηκε ελαφρά για τους άνδρες που έπιναν 3 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο καφές μπορεί να θεωρηθεί αυτομάτως αφροδισιακός. Οι επιστήμονες βλέπεις υποστηρίζουν, ότι 2 φλιτζάνια καφέ, μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο στη σεξουαλική διάθεση τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών που γενικά δεν καταναλώνουν καφεΐνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
Ποιοι εκπαιδευτικοί παίρνουν απόσπαση σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
μιχαηλιδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής
Αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας, άδεια ανατροφής και επίδομα μητρότητας
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής