Αίγυπτος
Τι ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αίγυπτο

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα άγαλμα που μοιάζει με Σφίγγα και τα ερείπια ενός ιερού σε έναν αρχαίο ναό στη νότια Αίγυπτο, όπως αναφέρει το υπουργείο Αρχαιοτήτων, ενώ τα αντικείμενα βρέθηκαν κοντά στο ναό της Χάθορ, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους χώρους της Αιγύπτου.

Η ασβεστολιθική σφίγγα με το "χαμογελαστό πρόσωπο και τα δύο λακκάκια" πιστεύεται ότι αναπαριστά τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Η Σφίγγα

Είναι πολύ μικρότερη από τη διάσημη Σφίγγα στις Πυραμίδες της Γκίζας, η οποία έχει ύψος 20 μέτρα. Τα αντικείμενα βρέθηκαν μέσα σε έναν τάφο δύο επιπέδων στο ναό της Ντεντέρα στην επαρχία Κένα, 450 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Κάιρο. Ο αυτοκράτορας Κλαύδιος, στον οποίο οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανήκουν τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος, επέκτεινε τη ρωμαϊκή κυριαρχία στη Βόρεια Αφρική μεταξύ 41 και 54 μ.Χ.

Οι αρχαιολόγοι θα μελετήσουν τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του αγάλματος, δήλωσε το υπουργείο. Περιοχή ανασκαφικών εργασιών όπου αποκαλύφθηκε άγαλμα Σφίγγας στην ανατολική πλευρά του ναού Dendara στην επαρχία Qena της Αιγύπτου.

Εκτός από την "όμορφη και με ακρίβεια σκαλισμένη" Σφίγγα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από λασπότουβλα της βυζαντινής εποχής. Ορισμένοι ειδικοί βλέπουν αυτές τις ανακαλύψεις από την αιγυπτιακή κυβέρνηση ως έναν τρόπο προσέλκυσης περισσότερων τουριστών, ώστε να αναζωογονηθεί η τουριστική βιομηχανία της εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης στην Αίγυπτο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γαλα
Σοκ: Μητέρα βρήκε τρίχες, σκουπίδια και πέτρες στο γάλα που δίνεται σε παιδιά στα σχολεία
Σοκαριστική μαρτυρία μητέρας που άνοιξε την χάρτινη συσκευασία του γάλατος που δίνουν τα σχολεία σε μαθητές
Σοκ: Μητέρα βρήκε τρίχες, σκουπίδια και πέτρες στο γάλα που δίνεται σε παιδιά στα σχολεία