Αίγυπτος
Τι ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αίγυπτο

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα άγαλμα που μοιάζει με Σφίγγα και τα ερείπια ενός ιερού σε έναν αρχαίο ναό στη νότια Αίγυπτο, όπως αναφέρει το υπουργείο Αρχαιοτήτων, ενώ τα αντικείμενα βρέθηκαν κοντά στο ναό της Χάθορ, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους χώρους της Αιγύπτου.

Η ασβεστολιθική σφίγγα με το "χαμογελαστό πρόσωπο και τα δύο λακκάκια" πιστεύεται ότι αναπαριστά τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Η Σφίγγα

Είναι πολύ μικρότερη από τη διάσημη Σφίγγα στις Πυραμίδες της Γκίζας, η οποία έχει ύψος 20 μέτρα. Τα αντικείμενα βρέθηκαν μέσα σε έναν τάφο δύο επιπέδων στο ναό της Ντεντέρα στην επαρχία Κένα, 450 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Κάιρο. Ο αυτοκράτορας Κλαύδιος, στον οποίο οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανήκουν τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος, επέκτεινε τη ρωμαϊκή κυριαρχία στη Βόρεια Αφρική μεταξύ 41 και 54 μ.Χ.

Οι αρχαιολόγοι θα μελετήσουν τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του αγάλματος, δήλωσε το υπουργείο. Περιοχή ανασκαφικών εργασιών όπου αποκαλύφθηκε άγαλμα Σφίγγας στην ανατολική πλευρά του ναού Dendara στην επαρχία Qena της Αιγύπτου.

Εκτός από την "όμορφη και με ακρίβεια σκαλισμένη" Σφίγγα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από λασπότουβλα της βυζαντινής εποχής. Ορισμένοι ειδικοί βλέπουν αυτές τις ανακαλύψεις από την αιγυπτιακή κυβέρνηση ως έναν τρόπο προσέλκυσης περισσότερων τουριστών, ώστε να αναζωογονηθεί η τουριστική βιομηχανία της εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης στην Αίγυπτο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!