Το νέο πρόγραμμα θα έχει την δυνατότητα να βελτιώσει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με σοβαρές νεοπλασματικές ασθένειες.

Λογισμικό για την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση και εξατομικευμένη διαχείριση παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Β΄ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Μέσω του λογισμικού αυτού θα γίνεται η επικοινωνία και συνεργασία των στελεχών του τμήματος της κλινικής με τους ασθενείς, γονείς και εξωτερικούς επαγγελματίες υγείας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και η ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο και η έκθεσή τους σε ένα περιβάλλον με αυξημένες πιθανότητες λοιμώξεων.

Ένα επείγον έργο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε, στη σημερινή του συνεδρίαση, ειδική επιχορήγηση για την υλοποίηση του έργου, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει αξιόλογες επιστημονικές προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά των παιδιών με καρκίνο.

«Το έργο κρίνεται επείγον και επιτακτικό λόγω της πανδημίας που βρίσκεται στη χώρα μας και κρίνεται απαραίτητο γιατί θα συμβάλλει στη σημαντική ελάττωση και των εισαγωγών στα επείγοντα και τη μειωμένη διάρκεια νοσηλείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ασθενείς με ιδιαιτερότητες

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», γιατρός στο επάγγελμα, Χρήστος Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι αφορά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, τα οποία δεν είναι απλοί ασθενείς με ένα παροδικό νόσημα, αλλά μικροί ασθενείς με τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτή η πάθηση για την ανάπτυξή τους και τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και το παιχνίδι.

Παράλληλα, τόνισε, ότι η καθημερινή ή συχνή επαφή παιδιών, γονέων και κηδεμόνων με το νοσοκομείο προκαλεί επιπλέον άγχος και προβλήματα και εκτίμησε ότι «εάν δουλέψει σωστά αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα των 18 μηνών θα ανοίξει δρόμους συνολικά στο σύστημα υγείας για το πώς αντιμετωπίζονται αυτοί οι ιδιαίτερα ευαίσθητοι μικροί ασθενείς, όταν με το καλό φεύγουν από το νοσοκομείο αλλά η διάρκεια αποθεραπείας τους μπορεί να κρατήσει για πάρα πολλά ακόμη χρόνια».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής