Εμβόλιο κορονοϊού
Ο EMA ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση επικαιροποιημένου εμβολίου για τον κορονοϊό των Pfizer και BioNTech

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει δύο στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4/5, τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου.

Κυλιόμενη αξιολόγηση σημαίνει ότι ο EMA εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

Ενώ τα υπάρχοντα εμβόλια συνεχίζουν να προσφέρουν ικανή προστασία κατά της νοσηλείας και του θανάτου, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της Covid-19 έχει μειωθεί καθώς ο ιός εξελίσσεται.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχεδιάζουν την χρησιμοποίηση δισθενών εμβολίων κατά την φθινοπωρινή εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη τώρα συνδέονται με την παραλλαγή BA.5 .

Ο EMA αναμένει ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα εγκριθούν τον Σεπτέμβριο, αλλά έχει αναφέρει ότι είναι ανοικτός στην χρήση των εμβολίων που προορίζονται για την παλαιότερη παραλλαγή BA.1 κατά την φθινοπωρινή εμβολιαστική εκστρατεία, με το δεδομένο ότι τα εμβόλια κατά των νεότερων παραλλαγών BA.4 και BA.5 βρίσκονται πίσω στην κλινική τους ανάπτυξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εθνικο
Εθνικό Θέατρο και 210 καλλιτέχνες: Καμπανάκι κινδύνου για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
210 δημιουργοί και το Εθνικό Θέατρο ζητούν ουσιαστικό διάλογο και θεσμικές εγγυήσεις για τη νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών
Εθνικό Θέατρο και 210 καλλιτέχνες: Καμπανάκι κινδύνου για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
pencil_foto_education.jpg
ΟΧΙ Ανέστη! Δεν είμαστε ψεκασμένοι
«Κάνουμε αυτά που κάποιοι περιμένουνε να κάνουμε καθώς διατηρούμε στο προσκήνιο του πολιτικού γίγνεσθαι Κόμματα και πρόσωπα που μας οδήγησαν με...
ΟΧΙ Ανέστη! Δεν είμαστε ψεκασμένοι
απθ
ΑΠΘ – Ημερίδα: «Ζητήματα Ιστοριογραφίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης... »
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα Ισογείου Παιδαγωγικής Σχολής, την Τετάρτη, 4/3/2026, 17:45-21:00
ΑΠΘ – Ημερίδα: «Ζητήματα Ιστοριογραφίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης... »