κορονοϊός μετάλλαξη Δέλτα
Οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με την COVID-19 ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters,

Οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με την COVID-19 ξεπέρασαν, την 1η Οκτωβρίου 2021, τα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τους ανεμβολίαστους να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στην επιθετική παραλλαγή Δέλτα.

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει έστω μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Our World in Data https://ourworldindata.org/covid-vaccinations.

Πέρασε λίγο πάνω από ένας χρόνος για να φθάσουν οι θάνατοι που συνδέονταν με την COVID-19 https://tmsnrt.rs/34pvUyi τα 2,5 εκατ., ενώ οι επόμενοι 2,5 εκατ. θάνατοι καταγράφηκαν σε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες, σύμφωνα πάντα με ανάλυση του Reuters. Περισσότεροι από τους μισούς των συνολικών θανάτων σε όλο τον κόσμο που καταγράφονται κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, στο Μεξικό και στην Ινδία.

Παγκοσμίως ένας μέσος όρος 8.000 θανάτων καταγραφόταν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, ή περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό. Ωστόσο το παγκόσμιο ποσοστό των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το AFP σημειώνει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την COVID-19, ότι ο απολογισμός της πανδημίας μπορεί να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χορός
Ένας χρόνος… χαμένος για το πανεπιστημιακό τμήμα Χορού: Επείγουσα προειδοποίηση για την καθυστέρηση ίδρυσης
Συναγερμός στον χώρο του χορού: ΣΕΧΩΧΟ καταγγέλλει καθυστέρηση ενός έτους για το πανεπιστημιακό τμήμα
Ένας χρόνος… χαμένος για το πανεπιστημιακό τμήμα Χορού: Επείγουσα προειδοποίηση για την καθυστέρηση ίδρυσης
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλη την Ελλάδα – Αμοιβή έως 500 ευρώ/μήνα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Πανελλαδική εφαρμογή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλη την Ελλάδα – Αμοιβή έως 500 ευρώ/μήνα