pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Κατατάσσεται 1ος σε λίστα με Έλληνες Καθηγητές και Ερευνητές στην επιστημονική περιοχή της Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) Καθηγητής κ. Χρήστος Φλώρος κατατάσσεται 1ος σε λίστα με Έλληνες Καθηγητές και Ερευνητές στην επιστημονική περιοχή της Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, σύμφωνα με το AD Scientific Index.

Η λίστα περιλαμβάνει Έλληνες επιστήμονες με τον υψηλότερο δείκτη επιστημονικής ποιότητας των δημοσιεύσεων h-index και των ετεροαναφορών που προκύπτουν από τη μηχανή αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας Google Scholar.

O Δρ. Χρήστος Φλώρος είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο, Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (LAFIM), και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τμήματος.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα χρηματοοικονομικής ανάλυσης αγορών και επιχειρήσεων, σύγχρονης τραπεζικής, διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων και συμπεριφορικής χρηματοοικονομικής. Το ερευνητικό του έργο διακρίνεται από τον υψηλό αριθμό των ετεροαναφορών, ενώ ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους της Ελλάδας σύμφωνα με πρόσφατες Διεθνείς κατατάξεις.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους, ενώ είναι συγγραφέας και επιμελητής ακαδημαϊκών βιβλίων στη Χρηματοοικονομική. Επίσης, είναι Συντάκτης (Editor) σε επιστημονικά περιοδικά, έχει ολοκληρώσει διάφορα ερευνητικά έργα ως συντονιστής και κύριος ερευνητής, και έχει επιβλέψει με επιτυχία μεταδιδάκτορες και διδακτορικούς/Μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Το ερευνητικό του έργο έχει βραβευθεί από τον Εκδοτικό οίκο Emerald, ενώ έχει τιμηθεί για την συνεισφορά του από τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (HFAA). Η νέα σπουδαία διάκριση του Καθηγητή κ. Χρήστου Φλώρου είναι μια ακόμα απόδειξη  του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και έρευνας που παρέχει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ.

Το συγκεκριμένο Τμήμα προετοιμάζει υψηλού επιπέδου επιστήμονες, ικανούς να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων και οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Αξιοσημείωτη είναι η υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε πρόσφατη έρευνα. Επιπλέον, το Τμήμα προσφέρει με επιτυχία Μεταπτυχιακές σπουδές στη «Λογιστική και Ελεγκτική» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στη «Χρηματοοικονομική Διοίκηση», αλλά και Διδακτορικές σπουδές.

Σημαντικό έργο επιδεικνύει και το Ερευνητικό Εργαστήριο LAFIM του Τμήματος που  αποβλέπει στην ανάπτυξη έρευνας, μέσω εκπόνησης ερευνητικών έργων, διοργάνωσης Συνεδρίων, Ημερίδων. Ενδεικτικά αναφέρονται η εκπόνηση του ερευνητικού έργου «Οικονομικές επιπτώσεις από τη πανδημία COVID-19 στη Κρήτη» με χρηματοδότηση από τη Περιφέρεια Κρήτης και Επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Χρήστο Φλώρο, όπως και η συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «International Conference on Applied Economics (ICOAE 2021)» στις 26-28 Αυγούστου 2021 στο Ηράκλειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
«Μετά την αποφυλάκιση του, η Λυδία θα είναι 20 ετών, και τότε θα μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θα τον συναντήσει»
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής
Με την απεργία – αποχή συσπειρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δεν προκαλούνται συγχύσεις και οι εκπαιδευτικοί πετυχαίνουν να μην...
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής