Thumbnail
Θεραπεία καρκίνου

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα τέο τεστ αίματος για την ταχεία διάγνωση του καρκίνου, το οποίο θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον τρόπο που η νόσος παρακολουθείται και αντιμετωπίζεται. Το τεστ μπορεί να ανιχνεύσει γρήγορα τις γενετικές μεταλλάξεις σε μικροσκοπικά τμήματα του DNA, τα οποία απελευθερώνονται στο αίμα από τα καρκινικά κύτταρα.

    Το άκρως ευαίσθητο νέο τεστ (με την ονομασία Single color digital PCR) απαιτεί ελάχιστο αίμα του ασθενούς και είναι σε θέση να ανιχνεύσει ακόμη και τρία μόνο μόρια που φέρουν καρκινικές μεταλλάξεις. Επιπλέον μπορεί να εξατομικευθεί, ώστε να αναγνωρίζει μόνο μεταλλάξεις μοναδικές για κάθε επιμέρους καρκίνο. Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ογκολογίας Χανλί Τζι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μοριακής διαγνωστικής "Journal of Molecular Diagnostics".

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι τα μοριακά διαγνωστικά τεστ όπως αυτό που ανέπτυξαν, θα επιτρέψουν οι ασθενείς να παρακολουθούνται εύκολα σε κάθε επίσκεψή τους στο γιατρό, πράγμα που θα διευκολύνει την ταχεία διάγνωση της τυχόν επέκτασης του καρκίνου. Το νέο τεστ είναι σχετικά φθηνό και απλό, χωρίς να απαιτεί μεγάλη εκπαίδευση για την ανάλυσή του και μπορεί να γίνει από κάθε εργαστήριο. 

ΠΔρ - ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καιρός
«Καμπανάκι» και για την Αττική: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία Deborah: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού – «Καμπανάκι» και για την Αττική
«Καμπανάκι» και για την Αττική: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
θλιμμένος εκπαιδευτικός
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Μια περίοδος έντονης πίεσης, οικονομικής ασφυξίας και προσωπικής αποσύνδεσης.
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία
καιρός
Το λάθος στον χαιρετισμό που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν λέμε «καλησπέρα» στις 12:00 το μεσημέρι
Τι λέμε στις 12:00 το μεσημέρι; Η απάντηση του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη
Το λάθος στον χαιρετισμό που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν λέμε «καλησπέρα» στις 12:00 το μεσημέρι