MPD new
Ανοικτές αιτήσεις για το κορυφαίο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πολυτεχνείου Κρήτης στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων - Master in Business Administration - ΜΒΑ»

Ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες που διαμορφώνονται από τις νέες τάσεις στο πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων, η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Επιχειρήσεων - Master in Business Administration - ΜΒΑ», υιοθετώντας μια διεπιστημονική και ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνδυάζει:

 • Θεωρητική κατάρτιση σε ειδικά πεδία της διοίκησης επιχειρήσεων.
 • Παρουσίαση των νέων ερευνητικών τάσεων και διεθνών πρακτικών.
 • Ανάπτυξη αναλυτικών δεξιοτήτων στη χρήση σύγχρονων τεχνικών της διοικητικής επιστήμης.
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά εργαλεία και των εφαρμογών τους στη διοίκηση επιχειρήσεων

Το Π.Μ.Σ. στοχεύει στην ανάπτυξη των βασικών θεμέλιων και γνώσεων σε εξειδικευμένα θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εστιάσουν τις σπουδές τους σε διάφορα πεδία ενδιαφέροντος γύρω από τις ειδικεύσεις που προφέρει το πρόγραμμα:

α)  Μάρκετινγκ,

β)  Χρηματοοικονομική, και

γ)   Στελεχών δημόσιας διοίκησης.

Ο σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι να παρουσιάσει καινοτόμα εργαλεία και προσεγγίσεις για τη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και οργανισμοί, δίνοντας στους συμμετέχοντες φοιτητές τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στις νέες τάσεις στο πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων και να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες για την αντιμετώπιση διοικητικών προβλημάτων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, όπως:

 • την ανάπτυξη τεχνικών, στρατηγικών και ηγετικών δεξιοτήτων που επιτρέπουν την αποτελεσματική διαχείριση σύνθετων προβλημάτων, και
 • την ικανότητα επικοινωνίας λύσεων σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας με λογικό και συνεκτικό τρόπο,
 • τη δημιουργία βάσης ανταπόκρισης σε ενδεχόμενες αλλαγές του μίκρο και μακροοικονομικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Το Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, αποφοίτους ΑΕΙ, καθώς και σε επιστήμονες/ερευνητές που θέλουν να ειδικευτούν στα σύγχρονα συστήματα οργάνωσης και διοίκησης, το μάρκετινγκ, τη χρηματοοικονομική διοίκηση, τη δημόσια διοίκηση και τις νέες τεχνολογίες, συνδυάζοντας γνώσεις από τις επιστήμες της οργάνωσης και διοίκησης, της λήψης αποφάσεων, της επιχειρησιακής έρευνας, της οικονομίας, του μάρκετινγκ, και της πληροφορικής.

Τα αναμενόμενα οφέλη για τους αποφοίτους του προγράμματος, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

 1. Διεύρυνση επαγγελματικού ορίζοντα (προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, επαγγελματικών ευκαιριών σε νέα επιχειρηματικά περιβάλλοντα, προώθηση υφιστάμενης καριέρας).
 2. Δυνατότητα συμπερίληψης σε αυξημένο μισθολόγιο.
 3. Εκπαίδευση στην επίλυση επιχειρηματικών προκλήσεων.
 4. Ανάπτυξη διεθνούς επαγγελματικής νοοτροπίας.
 5. Ανάπτυξη hard skills (ενδεικτικά: δημιουργία και αξιολόγηση χρηματοοικονομικών καταστάσεων, χάραξη στρατηγικών μάρκετινγκ βάσει βασικών δεικτών επίδοσης και έρευνας αγοράς, συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων) και  soft  skills (ικανότητες που απαιτούνται για τη συνεργασία με άλλους, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας, της διαχείρισης, της ενσυναίσθησης, της διαχείρισης χρόνου και έργων, καθώς και της στρατηγικής και καινοτόμου σκέψης).
 6. Διαμόρφωση ηγετικών δεξιοτήτων, με σκοπό τη βέλτιστη εκτέλεση εργασιών για την επίτευξη αποτελεσμάτων και να ενδυνάμωση της ομάδα τους προς την ίδια κατεύθυνση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης του Π.Μ.Σ. μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-graduate.tuc.gr ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων είναι η 14η Ιουλίου 2024.

Πληροφορίες 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (https://www.mba.pem.tuc.gr/) και στη Γραμματεία: 

κα Λουκία Παπαδάκη 
Τηλ. 28210 37161
e-mail: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΠΑΕ
ΔΙΠΑΕ: Το Tμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έγινε Πολυτεχνικό
Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, που ελήφθη παμψηφεί (7 στα 7), το τμήμα θεωρείται πλέον αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής.
ΔΙΠΑΕ: Το Tμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έγινε Πολυτεχνικό
panellinies-2.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις στις Πανελλήνιες 2024 των ΕΠΑΛ, από το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία - Παλαιό Φάληρο
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις