pamak panepistmiio makedonias
ΠΑΜΑΚ: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 16 Ιανουαρίου

Από τον Μάρτιο 2017 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λειτουργεί το πρώτο ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ». Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διάρκεια σπουδών είναι τρία εξάμηνα και τα συνολικά δίδακτρα 3.000 ευρώ. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Προγράμματος "ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" είναι η πραγματοποίηση των μαθημάτων από καταξιωμένους και πλήρως καταρτισμένους Καθηγητές με απόλυτη εξειδίκευση, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής όσον αφορά στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όσο και στη Νομική Επιστήμη όσον αφορά στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Προγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Νομικής και Πληροφορικής στο Α΄ εξάμηνο (ανάλογα με την επιστημονική προέλευση κάθε φοιτητή), ενώ στο Β΄ εξάμηνο αναλύονται σύγχρονα διεπιστημονικά θέματα, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ηλεκτρονική εγκληματικότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πνευματικά δικαιώματα, η ασφάλεια (τεχνολογική και νομική), η ψηφιακή επιχειρηματικότητα και καινοτομία, η οικονομική διάσταση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα πληροφοριακά συστήματα σε διάφορους τομείς, η δικαιομετρία, οι τηλεπικοινωνίες και τα συναφή νομικά θέματα. Δεδομένου ότι η Πληροφορική έχει διεισδύσει σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, ιδιωτικής και δημόσιας, η εμβριθής γνώση του νομικού πλαισίου μέσα στο οποίο αυτή πρέπει να λειτουργεί και να εξελίσσεται αποτελεί πολύ χρήσιμη επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση.

Η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων αναρτάται στις ιστοσελίδες https://www.uom.gr/mli και http://www.itlaw.uom.gr/.

Επικοινωνία: Γραμματεία τηλ. 2310 891654, [email protected]
 
Διευθύντρια : Καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου, [email protected]


Προβάλετε το μεταπτυχιακό σας στο πρώτο εκπαιδευτικό site της Ελλάδας από το 1997

Πάνω από 4.000.000 μοναδικοί επισκέπτες το μήνα

Στείλτε το αίτημά σας στο [email protected]

Όλες οι ειδήσεις για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευτσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκλωβισμενοι
Ντουμπάι σε κατάσταση συναγερμού: Έλληνες εγκλωβισμένοι ζητούν άμεση βοήθεια (Βίντεο)
«Δεν υπάρχει σχέδιο διαφυγής – Έχουμε άρρωστα παιδιά», περιγράφουν την απόγνωση τους
Ντουμπάι σε κατάσταση συναγερμού: Έλληνες εγκλωβισμένοι ζητούν άμεση βοήθεια (Βίντεο)
χαμενει
Η στιγμή του φονικού χτυπήματος στο παλάτι του Χαμενεΐ – Πώς τον εντόπισαν ΗΠΑ και Ισραήλ
Φονικό πλήγμα στο παλάτι του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, δεκάδες νεκροί και αυξημένη περιφερειακή ένταση
Η στιγμή του φονικού χτυπήματος στο παλάτι του Χαμενεΐ – Πώς τον εντόπισαν ΗΠΑ και Ισραήλ
πυραυλοι
Λονδίνο: Ιρανικοί πύραυλοι «εκτοξεύτηκαν προς βρετανικές βάσεις στην Κύπρο»
Ο Βρετανός Υπ. Άμυνας προειδοποιεί για κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης και ζητά από το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
Λονδίνο: Ιρανικοί πύραυλοι «εκτοξεύτηκαν προς βρετανικές βάσεις στην Κύπρο»
Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη Μέση Ανατολή
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Νίκος Δένδιας – Ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη Μέση Ανατολή