Webinar Mediterranean College: «Φύλο και Εκπαίδευση»
Webinar από το Mediterranean College με τίτλο: «Φύλο και Εκπαίδευση»
Δευτέρα 17 Μαΐου & ώρα 18.00-20.00--> Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube

Το Mediterranean College συζητάει για τις έμφυλες ανισότητες στην Εκπαίδευση!

Η εκπαίδευση διαμορφώνει τις κοινωνικές σχέσεις των φύλων και ταυτόχρονα επηρεάζεται από αυτές. Η ισότητα ανάμεσα στα φύλα στον χώρο της εκπαίδευσης αποτελεί μια σημαντική παράμετρο που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση ωστόσο, ως βασικός μηχανισμός παραγωγής γνώσης, παράγει και αναπαράγει έμφυλους καταμερισμούς και ανισότητες.

Οι έμφυλες ταυτότητες που υπάρχουν στα παιδικά λογοτεχνικά βιβλία, καθώς και η έμφυλη διχοτόμηση των παιχνιδιών οδηγούν στο να εκπαιδεύονται και να μεγαλώνουν τα παιδιά ως έμφυλα υποκείμενα. Είναι σημαντικό να υπάρξουν αλλαγές στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας καθώς και στην κουλτούρα μας, ώστε να εξαλειφθούν τα έμφυλα στερεότυπα και αυτό αποτελεί την αφορμή για τη διεξαγωγή του Webinar με θέμα: “Φύλο και Εκπαίδευση” που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου & ώρα 18.00-20.00, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων.

Εισηγήτριες/Θεματικές:

  • Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Α.Π.Θ. Ομιλία με θέμα: “Από την έμφυλη κοινωνικοποίηση μέσα από τα παιχνίδια, στις εκπαιδευτικές προοπτικές και μελλοντικές επιλογές στην αγορά εργασίας.”
  • Μένη Κανατσούλη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Ομιλία με θέμα: “Έμφυλες ταυτότητες στα παιδικά λογοτεχνικά βιβλία τον 21ο αιώνα.”

Τo webinar θα συντονίσει η κ. Ρέα Κατσάπη, Programme Leader της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.


Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College παρέχει αναγνωρισμένα Bachelors και Masters, σε περιζήτητες ειδικότητες, όπως εκείνες του Παιδαγωγού, Ειδικού Παιδαγωγού ή Καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας.

Τα προγράμματα:      

  • Οδηγούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία από το καλύτερο σε κατάταξη Βρετανικό Τα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (University of Derby) στις Επιστήμες της Αγωγής, (20th Guardian University Guide, 2020).
  • Εξασφαλίζουν υποχρεωτική εποπτευόμενη πρακτική άσκηση – έως 250 ώρες – σε παιδαγωγικά πλαίσια φροντίδας παιδιών 0-8 ετών ή σε κέντρα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο δίκτυο των 60 συνεργαζόμενων εκπαιδευτηρίων και φορέων της Σχολής.
  • Εφαρμόζουν το δίγλωσσο μοντέλο διδασκαλίας (Ελληνικά-Αγγλικά), δημιουργώντας επαγγελματίες με διεθνή προοπτική.
  • Τα μαθήματα πλαισιώνονται από παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκθέσεις φοιτητών, σεμινάρια, φιλανθρωπικά Bazaar, ημερίδες, συνέδρια κ.ά.

Μάθε περισσότερα και κάνε σήμερα την εγγραφή σου στα ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, με επιδότηση έως -35%. 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

koula topaloudi
Συγκλονίζει η μητέρα της Τοπαλούδη: Σε καιρό πανδημίας δεν σκοτώνει μόνο ο κορονοϊός αλλά και η έμφυλη βία
«Με μεγάλο σαδισμό έπεσε στο κορμί της κι έβαλε πάνω στη νεκρή μανούλα το παιδί, που θα μισήσει για μια ζωή τον φονιά» - Τι δήλωσε η μητέρα της...
Γλυκά Νερά: Σε καιρό πανδημίας δεν σκοτώνει μόνο ο κορονοϊός αλλά και η έμφυλη βία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Πρωτοφανές κύμα απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση με τις ευλογίες του ΥΠΑΙΘ
Σε πολλές περιπτώσεις η καταγγελία σύμβασης συνοδεύεται με υπόσχεση επαναπρόσληψης τον Σεπτέμβριο...
Πρωτοφανές κύμα απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση με τις ευλογίες του ΥΠΑΙΘ
Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Tη Δευτέρα οι τράπεζες θα είναι κλειστές, ενώ τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά
Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα