Σεμινάριο Εισαγωγής στον Προγραμματισμό με τη γλώσσα Python
Μάθε την Python, μια από τις πιο διαδεδομένες και ισχυρές γλώσσες προγραμματισμού, με σκοπό να αναπτύξεις τη δική σου εφαρμογή

Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στη εξαιρετικά διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού Python. Σύμφωνα με το Stack Overflow,  την μεγαλύτερη ανοιχτή κοινότητα προγραμματιστών παγκοσμίως, αλλά και με βάση πληθώρα άλλων πηγών, η γλώσσα Python είναι από τις πιο δημοφιλείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες “νέες” γλώσσες προγραμματισμού.

Διδάσκεται από τα Ελληνικά σχολεία μέχρι και τις σχολές ιδιωτικών ιδρυμάτων αλλά και Πανεπιστημίων, διότι οποιοσδήποτε γνωρίζει τη γλώσσα Python μπορεί να ασχοληθεί με πληθώρα εφαρμογών όπως:

 • Ανάπτυξη Web εφαρμογών (Web development)
 • Εφαρμογές μηχανικής μάθησης (machine learning) και τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence)
 • Εφαρμογές παιχνιδιών (Games Development)
 • Εφαρμογές οπτικοποίησης δεδομένων (Data Visualization)
 • Desktop εφαρμογές
 • Big data και ανάλυση δεδομένων
 • Ανάκτηση δεδομένων από το διαδίκτυο (Data Scraping)

Ενδεικτικά, οι παρακάτω εταιρίες χρησιμοποιούν την Python

 • Facebook
 • YouTube
 • Dropbox
 • Quora
 • Slideshare
 • Netflix
 • Pinterest
 • … άλλες πολλές

Στο μάθημα θα παρουσιαστούν οι βασικές δομές δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με την Python ώστε να μάθετε να αναπτύσσετε δικές σας εφαρμογές. Επίσης, γίνεται πλήρης αναφορά στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό και σας παρουσιάζονται πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φιλοσοφία προγραμματισμού στα δικά σας προγράμματα.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή στην περίπτωση που μετέπειτα θα θελήσετε να εμβαθύνετε σε βιβλιοθήκες της Python (όπως Pandas, NumPy, Tkinter, PyGames κτλ) αλλά και Frameworks (όπως για παράδειγμα Django και Flask) για την ανάπτυξη Web εφαρμογών.


Διάρκεια Μαθήματος

Το μάθημα μπορείτε να το ξεκινήσετε οποιαδήποτε ημερομηνία επιθυμείτε, εφόσον είναι σε καθεστώς “Αυτομελέτης“. Η προτεινόμενη διάρκεια ολοκλήρωσης του μαθήματος είναι 7 εβδομάδες.

Περιεχόμενα Μαθήματος και Τρόπος Παρακολούθησης

Το μάθημα είναι χωρισμένο σε 7 ενότητες (εβδομάδες). Σε κάθε ενότητα, καλείστε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις που βρίσκονται σε μορφή Video σε ημέρες και ώρες που βολεύουν τον προσωπικό σας προγραμματισμό καθώς και να ολοκληρώστε τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το μάθημα.

Οι δραστηριότητες αυτές είναι:

 • Mini Quiz μετά από μια σειρά από video
 • Εβδομαδιαία Quiz στο τέλος κάθε θεματικής εβδομάδας
 • Προγραμματιστικές ασκήσεις όπου καλείστε να αναπτύξετε και να παραδώσετε κώδικα Python, με βάση τις διαλέξεις που έχετε παρακολουθήσει.

Οι δραστηριότητες αυτές απαιτούνται να ολοκληρωθούν από τους εκπαιδευόμενους ώστε να τους χορηγηθεί η βεβαίωση ολοκλήρωσης του μαθήματος του Letstudy. Ακόμη όμως και να μην είναι η βεβαίωση ο σκοπός σας, καλό θα είναι να ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες ώστε να επιτύχετε καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα.

Σε ποιους Απευθύνεται

Το μάθημα αυτό απευθύνεται στον Αρχάριο χρήστη ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί ξανά με τη γλώσσα προγραμματισμού Python και θέλει να την μάθει. Ακόμη, απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού και θέλουν να μάθουν και τη γλώσσα Python.

Επίσης, ακόμη κι εάν έχετε ασχοληθεί με τη γλώσσα Python αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων καθώς τα μαθήματα παρουσιάζονται σα να μην είχατε κάποια πρώτερη γνώση.

Εάν είστε εκπαιδευτικός ο οποίος ενδιαφέρεται να κατανοήστε την Python ώστε να μπορέσετε να την διδάξετε αργότερα κι εσείς, το εκπαιδευτικό υλικό που σας παρουσιάζεται καλύπτει όλη τη θεματολογία που θα σας χρειαστεί.

Αν είστε μαθητήςφοιτητής ή ακόμη και ερευνητής, μέσα από το μάθημα θα κατανοήσετε τις βασικές γνώσεις που θα σας χρειαστούν είτε στα μαθήματα της σχολής σας αλλα ακόμη δρα ως πυλώνας για τη μετέπειτα ενασχόληση σας σε προχωρημένα θέματα με την Python.

Τι θα μου προσφέρει το μάθημα

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μαθήματος θα μπορείς να:

 • Εγκαταστήσεις την Python τοπικά στον υπολογιστή σου και να χρησιμοποιήσεις τον παρεχόμενο Editor και το Shell ώστε να τρέχεις τα δικά σου προγράμματα
 • Γράφεις κώδικα Python με σκοπό την επίλυση απλών ή και πιο σύνθετων προβλημάτων
 • Χρησιμοποιείς τις δομές δεδομένων της Python ανάλογα με την περίσταση και το πρόβλημα που καλείσαι να λύσεις (Λίστες, Σύνολα, Πλειάδες, Λεξικά)
 • Δημιουργείς τις δικές σου συναρτήσεις αλλά και να χρησιμοποιείς της ενσωματωμένες συναρτήσεις της Python
 • Εξηγήσεις τις διαφορές και τις χρήσεις των δομών ελέγχου ροής που υλοποιούνται στην Python
 • Διαχειρίζεσαι αρχεία για μόνιμη αποθήκευση δεδομένων αλλά και ανάκτηση δεδομένων από αυτά
 • Χρησιμοποιείς την αντικειμενοστραφή προσέγγιση προγραμματισμού στα προγράμματα που αναπτύσσεις και να κατανοείς όλους τους όρους που αφορούν στην αντικειμενοστρέφεια

Προαπαιτούμενα

Δεν υπάρχουν αυστηρά προαπαιτούμενα για να παρακολουθήσεις το μάθημα καθώς δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Φυσικά αν γνωρίζεις κάποια άλλη γλώσσα αυτό θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις γρηγορότερα. Κάποιες βασικές δεξιότητες σε ψηφιακό περιβάλλον (όπως π.χ. εγκατάσταση προγραμμάτων, άνοιγμα και αποθήκευση αρχείων σε λειτουργικό Windows) είναι σημαντικές και πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Κόστος

α) Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με τη γλώσσα Python - ΔΩΡΕΑΝ Η 1η ΕΝΟΤΗΤΑ

β) Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με τη γλώσσα Python - Αγορά του πλήρους μαθήματος 35€

Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Ο ΟΟΣΑ προτείνει την άρση της μονιμότητας, το ΥΠΑΙΘ μεθοδεύει

Κεραμέως: Υπο συζήτηση οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια

Τέλος τα δωρεάν σχολικά βιβλία; Από την υπουργό της φωτοτυπίας στην υπουργό της κάμερας!

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία - Η πιθανή ημερομηνία

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Κεραμέως: Κεντρική προτεραιότητα η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων
Κεραμέως: Κεντρική προτεραιότητα η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων
Στη διαδικτυακή παρουσία του νέου Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ συμμετείχε η Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Κεντρική προτεραιότητα η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων