Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Ποιοι πληρώνονται πρώτοι – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Υπουργείο Παιδείας 0

Τέλος στις παρατάσεις; Τι απαντά το υπουργείο για τις θέσεις στελεχών στην εκπαίδευση

zaharaki
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή για τις εκκρεμότητες στις θέσεις ευθύνης της εκπαίδευσης και τις παρατάσεις θητείας

Απάντηση για τις εκκρεμότητες στην επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης έδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά από ερώτηση της βουλευτή Σοφίας-Χάιδως Ασημακοπούλου στη Βουλή. Η βουλευτής είχε θέσει το ζήτημα των παρατάσεων στις θητείες στελεχών εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες επιλογής, παρά τις σχετικές νομοθετικές προβλέψεις.

Στην ερώτησή της ζητούσε να πληροφορηθεί αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη και την πλήρωση των θέσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, καθώς και αν το υπουργείο προτίθεται να βάλει τέλος στις παρατάσεις.

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Στην απάντησή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του ν. 4823/2021 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης για μια σειρά από θέσεις ευθύνης.

Συγκεκριμένα, έχουν επιλεγεί μεταξύ άλλων Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, Περιφερειακοί και Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων, καθώς και διευθυντές σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων. Παράλληλα, το υπουργείο σημειώνει ότι η διαδικασία επιλογής των Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την απάντηση της υπουργού Παιδείας, οι επόμενες κατηγορίες στελεχών που προβλέπεται να επιλεγούν είναι:

  • οι Προϊστάμενοι Κ.Ε.ΠΕ.Α.,
  • οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης,
  • ο Προϊστάμενος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τι γίνεται με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Για τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού, το υπουργείο διευκρινίζει ότι έχει ήδη εκδοθεί προκήρυξη για την πλήρωση 10 θέσεων σε ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές του εξωτερικού.

Η προκήρυξη εκδόθηκε στις 26 Ιουνίου 2026 και οι αιτήσεις υποβλήθηκαν από 29 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου 2026. Η θητεία των νέων Συντονιστών προβλέπεται να είναι πενταετής.

Μέχρι την ανάληψη καθηκόντων των νέων Συντονιστών, το υπουργείο έχει παράλληλα παρατείνει τη θητεία των αναπληρωτών. Η παράταση ισχύει από 1η Ιουλίου 2026 έως την ανάληψη καθηκόντων των νέων Συντονιστών και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέρα από τις 30 Ιουνίου 2027.

Με την απάντησή του, επομένως, το υπουργείο παρουσιάζει τις διαδικασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τις επόμενες κατηγορίες στελεχών για τις οποίες προβλέπεται διαδικασία επιλογής.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολικές εκδρομές: Ο καθηγητής μπορεί να πάρει το κινητό από τα χέρια του μαθητή και να το κλείσει

Αρχαιολογικό μυστήριο στο Φάληρο: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι σε μαζικό τάφο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας