Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτρης Κερερές υπογράφει την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι».
Το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» θεσμοθετείται ώστε να απονεμηθεί στην τελική φάση των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) Ελλάδας – Κύπρου.
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «το «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) αποτελεί θεμελιώδη αθλητική και ηθική αξία. Στους σχολικούς αγώνες και ιδιαίτερα στους τελικούς όλων των σχολικών αγώνων, στέλνουμε φέτος ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο σχολικός αθλητισμός είναι χώρος αξιών, συνεργασίας και «ευ αγωνίζεσθαι» (fair play). Είναι ο χώρος όπου η νίκη και η ήττα έχουν νόημα μόνο όταν συνοδεύονται από σεβασμό».
Μάλιστα, οι διοργανώτριες ΟΕΣΑΔ δύνανται να πραγματοποιήσουν σύντομες, βιωματικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια τόσο των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. όσο και στους τελικούς άλλων σχολικών αγώνων.

Η εγκύκλιος
Το βραβείο
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom