Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2024-2025
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν – Η εγκύκλιος

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) προκηρύσσει τους Πανελλήνιους Αγώνες Κολύμβησης μαθητών και μαθητριών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2024-2025.

Η διοργάνωση) της Α΄ φάσης των ανωτέρω αγώνων ανατίθεται στις Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Έβρου, Ηρακλείου και Κεφαλληνίας και (β) της Β΄ και Γ ΄φάσης στην Ο.Ε.Σ.Α.Δ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.).

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Δικαίωμα συμμετοχής

1. Στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.

2. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και να είναι γεννημένοι/ες κατά τα έτη 2007, 2008, 2009 και κατά το έτος 2010 μόνο οι φοιτούντες/σες στην Α΄ Λυκείου.

3. Κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα ατομικό άθλημα και σε ένα αγώνισμα του ατομικού αθλήματος.

4. Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες που κατέχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), καθώς και επικαιροποιημένη Κάρτα Υγείας Αθλητή σε ισχύ έως και τηνν ημέρα διεξαγωγής των αγώνων και κάρτα διαπίστευσης κολυμβητή/κολυμβήτριας τα προσκομίζουν ως πρωτότυπα έγγραφα.

5. Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές/μαθήτριες που δεν διαθέτουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), επικαιροποιημένη Κάρτα Υγείας Αθλητή και κάρτα διαπίστευσης κολυμβητή/κολυμβήτριας. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώνουν όλα τα απαιτούμενα από την σχολική μονάδα έντυπα για τη συμμετοχή τους, όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργείο Παιδείας: Για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Ψηφιακό «δίχτυ προστασίας» στα σχολεία: Όλο το πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας: Για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
ηλιο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Όχι» στις τριπλές Πανελλήνιες και το άγχος της εξόντωσης
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Επεισόδια με την εμπλοκή των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
Καταγγελίες για προσχεδιασμένο σχέδιο τρομοκράτησης με εισβολές ΜΑΤ και παρακρατικές επιθέσεις
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ