Ζέττα Μακρή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετέχουν σε δράσεις, συζητούν και συνεργάζονται για να στείλουν το μήνυμα της καταπολέμησης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μ. Μακρή αναφέρει: «Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, αλλά και οι λύσεις βρίσκονται μπροστά μας. Η εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας, με δράσεις όπως η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, η ένταξη της αξίας της αλληλεγγύης στα σχολεία και η αυστηροποίηση του κανονισμού για τη χρήση κινητών, αποτελούν τα εργαλεία για να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε το bullying. Είμαστε δίπλα σας και σας προτρέπουμε να σπάσετε τη σιωπή.»

To μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

H 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μέσα από δράσεις, αυτές τις ημέρες, συζητούν, δημιουργούν, συνεργάζονται και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Αυτά τα μηνύματα από τα παιδιά μας είναι που κάνουν την κάθε μέρα σημαντική για την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση, την αντιμετώπιση και την πάταξη του φαινομένου του bullying, παραδοσιακού και διαδικτυακού.

Αγαπητά παιδιά και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το πρόβλημα είναι μπροστά μας αλλά μπροστά μας είναι και οι λύσεις! 

Η εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας είναι η συντονισμένη δράση μας στην θωράκιση της σχολικής κοινότητας απέναντι στο φαινόμενο της βίας στα σχολεία και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο ολοκληρωμένος αυτός σχεδιασμός στηρίζει την και στηρίζεται στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και οικογένειες.  

Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, οι 4.800 διορισμοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, η ένταξη αρχών και αξιών στη διδασκαλία των παιδιών μας, όπως ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η υλοποίηση των νέων προγραμμάτων σπουδών και οι δράσεις Ενεργού Πολίτη, ο σύμβουλος σχολικής ζωής, οι τακτικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, η συνεργασία με φορείς για στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία είναι τα δικά μας μέσα για να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε το bullying.

Ενώ, ένα ακόμα δυναμικό μέτρο του ΥΠΑΙΘΑ, όπως αποτυπώνεται στο νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, είναι η αυστηροποίηση στην αντιμετώπιση του φαινομένου της εμφανούς κατοχής και της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στο σχολικό περιβάλλον, που συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις και με εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. 

Στη φαρέτρα μας και η εφαρμογή SafeYOUth καθώς και η Εθνική Στρατηγική Προστασίας των Ανηλίκων από τον Εθισμό στο Διαδίκτυο.

Το σχολικό περιβάλλον πρέπει να είναι ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον μάθησης, κοινωνικοποίησης, καλλιέργειας δεξιοτήτων, αρχών και αξιών. 

Η ανοχή μας απέναντι στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό είναι μηδενική. Ο αγώνας μας κατά του bullying είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτος και θα εφαρμόσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας.

Αγαπητά παιδιά, 

Είμαστε δίπλα σας να ακούσουμε τη φωνή σας και σας προτρέπουμε να σπάσετε τη σιωπή και να μιλήσετε για περιστατικά βίας και εκφοβισμού που έχετε δεχτεί ή στα οποία έχετε υπάρξει παρατηρητές.

Η 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας είναι μια ημέρα κατά την οποία, κάθε χρόνο, θα μετράμε σημαντικά βήματα προς την εξάλειψη του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
σαλάτα
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
Είναι μια σαλάτα-γεύμα που συνδυάζει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πολύ γεύση – μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, για όσους...
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
idiki agogi
Ειδική Αγωγή: Ανοίγουν νέοι πίνακες εκπαιδευτικών τον Ιούλιο - Ποιους κλάδους εκπαιδευτικών θα αφορά
Μέσα στον Ιούλιο η προκήρυξη θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και μέσα στον ίδιο μήνα θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και θα ξεκινήσουν οι...
Ειδική Αγωγή: Ανοίγουν νέοι πίνακες εκπαιδευτικών τον Ιούλιο - Ποιους κλάδους εκπαιδευτικών θα αφορά