Εξετάσεις
Καθορισμός αποζημίωσης των απασχολούμενων στις εξετάσεις ελληνομάθειας

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ο καθορισμός αποζημίωσης των απασχολούμενων στις εξετάσεις πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Τα ποσά

«Αποζημίωση απασχολουμένων στις εξετάσεις πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών, προκειμένου να υπαχθούν στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος.

1. Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής λαμβάνουν μηνιαία μικτή αμοιβή τριακοσίων (300) ευρώ και για σύνολο τριών μηνών για κάθε εξεταστική περίοδο.

2. Τα μέλη και ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής λαμβάνουν μηνιαία μικτή αμοιβή διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και για σύνολο τριών μηνών για κάθε εξεταστική περίοδο.

3. Οι τακτικοί/-ές αξιολογητές/-ήτριες προφορικού λόγου λαμβάνουν πάγια μικτή αμοιβή εκατό (100) ευρώ και επιπλέον ένα (1) ευρώ για κάθε εξεταζόμενο/-η.

4. Οι τακτικοί/-ές αξιολογητές/-ήτριες των γραπτών δοκιμίων, οι οποίοι/-ες συνεδριάζουν στο Βαθμολογικό Κέντρο με έδρα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, λαμβάνουν πάγια μικτή αμοιβή εβδομήντα (70) ευρώ και επιπλέον δύο (2) ευρώ για κάθε τετράδιο εξέτασης.

5. Οι αναπληρωματικοί/-ές αξιολογητές/-ήτριες λαμβάνουν πάγια μικτή αμοιβή σαράντα (40) ευρώ. Εφόσον κληθούν να εκτελέσουν καθήκοντα αξιολογητή/-ήτριας, λαμβάνουν την αμοιβή του/της τακτικού/-ής αξιολογητή/-ήτριας, όπως ορίζεται στις παρ. 3 και 4 του παρόντος άρθρου. Η αμοιβή για τους/τις αξιολογητές/-ήτριες και τους/τις αναπληρωματικούς/-ές αξιολογητές/-ήτριες δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ευρώ ανά εξεταστική περίοδο.

6. Η πάγια μικτή αμοιβή των υπευθύνων των εξεταστικών κέντρων ορίζεται σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ ανά εξεταστική περίοδο και αφορά στην αποζημίωση για τους/τις πρώτους/-ες εξήντα (60) εξεταζόμενους/-ες, ενώ το ποσό προσαυξάνεται με ένα (1) ευρώ για κάθε επιπλέον εξεταζόμενο/-η.

7. Η πάγια μικτή αμοιβή των βοηθών των υπευθύνων των εξεταστικών κέντρων ορίζεται σε εκατό (100) ευρώ ανά εξεταστική περίοδο και αφορά στην αποζημίωση για τους/τις πρώτους/-ες εξήντα (60) εξεταζόμενους/-ες, ενώ το ποσό προσαυξάνεται με ένα (1) ευρώ για κάθε επιπλέον εξεταζόμενο/-η. Η συνολική αμοιβή για τους/τις υπεύθυνους/-ες και τους/τις βοηθούς υπευθύνων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ευρώ ανά εξεταστική περίοδο.

8. Η πάγια μικτή αμοιβή των επιτηρητών/-τριών είναι εκατό (100) ευρώ ανά εξεταστική περίοδο.

9. Η πάγια μικτή αμοιβή των αρμοδίων για την εκφώνηση των θεμάτων κατανόησης προφορικού λόγου υπαλλήλων είναι εκατόν είκοσι (120) ευρώ ανά εξεταστική περίοδο.

10. Η μικτή αμοιβή του/της συντονιστή/-ίστριας του Βαθμολογικού Κέντρου ορίζεται σε διακόσια (200) ευρώ εφάπαξ. Η αμοιβή για κάθε άτομο από το βοηθητικό προσωπικό του Βαθμολογικού Κέντρου ορίζεται σε σαράντα (40) ευρώ ανά ημέρα και για πέντε (5) ημέρες.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα