seminario
Σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση κατά του αντισημιτισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων στην Ελλάδα: βασικά στοιχεία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» (4 και 5 Δεκεμβρίου 2023, Αθήνα)

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση κατά του αντισημιτισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων στην Ελλάδα: βασικά στοιχεία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» (“Educating against antisemitism, intolerance and discrimination in Greece: essential elements for teacher training”).

Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ, η UNESCO, το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (OSCE/ODIHR) και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:

  • ο κ. Γιώργος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ,
  • ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ , Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος,
  • η κ. Katharina Von Schnurbein, συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την προώθηση της εβραϊκής ζωής, (διαδικτυακά)
  • η κ. Χρυσούλα Αλειφέρη, Πρέσβυς, Ειδική Απεσταλμένη του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την προάσπιση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και η κ. Heather Mann, Associate Project Officer στο Τμήμα Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ιθαγένεια και την Ειρήνη της UNESCO.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν πανεπιστημιακοί, στελέχη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μάχιμοι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των ισραηλιτικών κοινοτήτων. 

Σε ένα κλίμα δημιουργικό ενημερώθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και εμπλούτισαν το οπλοστάσιό τους με υλικό χρήσιμο για εκπαιδευτικές πρακτικές οι οποίες θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων, που απειλούν την κοινωνική συνοχή. 

seminario

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

krevati
Πέντε απλές ασκήσεις στο κρεβάτι για πιο δυνατό κορμό μετά τα 60
Ακολουθούν πέντε απλές ασκήσεις που βασίζονται στην αργή κίνηση, στον έλεγχο της αναπνοής και στη συνεχή ενεργοποίηση των κοιλιακών.
Πέντε απλές ασκήσεις στο κρεβάτι για πιο δυνατό κορμό μετά τα 60
psomi
Το απροσδόκητο συστατικό που μπορεί να κάνει το ψωμί πιο θρεπτικό
Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα λιγότερο γνωστό συστατικό θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη θρεπτική αξία του.
Το απροσδόκητο συστατικό που μπορεί να κάνει το ψωμί πιο θρεπτικό