οιελε
Στην διάλεξή του ο Σταύρος Παναγιωτίδης θα επιχειρήσει να φωτίσει την διάσταση ανάμεσα στην επιστημονική και στην προπαγανδιστική Ιστορία, δίνοντας τροφή για προβληματισμό και αφορμή για έναν ευρύ διάλογο. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για κάθε εκπαιδευτικό και για κάθε πολίτη

Ο νέος κύκλος διαδικτυακών ενημερώσεων της ΟΙΕΛΕ ξεκινά αυτή την Κυριακή, 3/12 και ώρα 11:00π.μ. με τον Σταύρο Παναγιωτίδη, ο οποίος ασχολείται ερευνητικά με το αντικείμενο της Ιστορίας. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι: «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής Ιστορίας».

Η επιστημονική Ιστορία βασίζεται στην έρευνα και στην κατά το δυνατόν ακριβή και αντικειμενική αποτύπωση του παρελθόντος. Η δημόσια Ιστορία, στην οποία ανήκει και η σχολική Ιστορία, συχνά νοθεύεται από την κρατική προπαγάνδα, με αποτέλεσμα η πραγματική Ιστορία να παραχαράσσεται. Με τον τρόπο αυτό γεννώνται μύθοι που περνούν στο συλλογικό υποσυνείδητο και καθιερώνονται ως η μια και μοναδική αλήθεια. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μπορούν να μελετήσουν οι εκπαιδευτικοί για το ζήτημα είναι το “ Lies my teacher told me” του James W. Loewen.

Στην διάλεξή του ο Σταύρος Παναγιωτίδης θα επιχειρήσει να φωτίσει την διάσταση ανάμεσα στην επιστημονική και στην προπαγανδιστική Ιστορία, δίνοντας τροφή για προβληματισμό και αφορμή για έναν ευρύ διάλογο. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για κάθε εκπαιδευτικό και για κάθε πολίτη.

https://us02web.zoom.us/j/3223127742?pwd=eG9VcmFnNFVNcGxRcXBLNTZEbTRqdz09&omn=85284841538

Meeting ID 3223127742, Passcode ID 322312

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Παναγιωτίδη

Ο Σταύρος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδακτορικό στην Ιστορία. Είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού Hot Doc History. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς Έχει διατελέσει προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής Πρωθυπουργού (2015-2019) Έχει συγγράψει το έργο Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας. Μικρές αφηγήσεις για γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε αλλά ποτέ δεν συνέβησαν (εκδόσεις Κέδρος) και τον τόμο «Ιωάννης Καποδίστριας. Η προσωπικότητα και η διακυβέρνησή του», στη σειρά Η απελευθέρωση ενός έθνους. Από την επανάσταση των Ελλήνων στην ίδρυση του ελληνικού κράτους (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα). Επίσης, έχει συγγράψει το μυθιστόρημά Το Κουρασμένο Μέλι (εκδόσεις Κέδρος).

οιελε

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη