Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ&Ν στο Συμβούλιο Υπουργών Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (EYCS) στις Βρυξέλλες
Ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν καλές πρακτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της ένταξης των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στην κοινωνία και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε διάφορα επίπεδα, όπως η συγκρότηση διυπουργικής ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας

O Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος, εκπροσωπώντας την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (EYCS) για θέματα νεολαίας, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο κ. Βούτσινος ανέφερε ότι για να εφαρμόζονται αποτελεσματικές πολιτικές χωρίς αποκλεισμούς πρέπει να υιοθετείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και να λαμβάνονται υπόψη οι διάφορες προκλήσεις που διαμορφώνουν τη ζωή των νέων, ιδιαίτερα των νέων με αναπηρία, όσων κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, των μεταναστών και των προσφύγων. Τόνισε ότι αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των νέων στην ανάπτυξη πολιτικών, τη συνεργασία με οργανώσεις νεολαίας και τη διασφάλιση ότι οι διαδικασίες χάραξης πολιτικής είναι διαφανείς και προσβάσιμες.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν καλές πρακτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της ένταξης των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στην κοινωνία και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε διάφορα επίπεδα, όπως η συγκρότηση διυπουργικής ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας, υποστηριζόμενη από ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής πολιτικών νεολαίας, με τη συμμετοχή 27 Γενικών Γραμματειών άλλων Υπουργείων, η οποία αποσκοπεί  στην καταγραφή των υφιστάμενων πολιτικών κάθε Υπουργείου που αφορούν στους νέους ηλικίας 15-29 ετών, η εφαρμογή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Youth Guarantee, Erasmus+ και European Solidarity Corps, καθώς και υποστηρικτικές παρεμβάσεις στις κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης, της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τη μείωση της σχολικής διαρροής των εφήβων.

Τέλος, τόνισε ότι για τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των προσωρινά εκτοπισμένων νέων από την Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1945
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
Ο εορτασμός της πρώτης ελεύθερης Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (1945)
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
nomiki
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο "καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική εισβολή κουκουλοφόρων".
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"