diek_kerameos
«Φέρνουμε πιο κοντά Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, της χώρας» , είπε η Ν. Κεραμέως στην Ημέρα Καριέρας Δημοσίων ΙΕΚ

Τα οφέλη από την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τόνισε κατά το χαιρετισμό της στην Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε το Δ.Ι.Ε.Κ. Πειραιά στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Η χώρα μας έχει πλέον αποκτήσει Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με νέα επίπεδα προσόντων, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, και ένα αποτελεσματικό πλαίσιο πιστοποίησης, με καινοτόμες δομές, όπως τα Πειραματικά και Θεματικά ΙΕΚ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ, με περιζήτητες ειδικότητες και παράλληλο μηχανογραφικό, που αναδεικνύει τις επιλογές των αποφοίτων Λυκείου στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση βρίσκεται «σε άμεσο, διαρκή, θεσμοθετημένο διάλογο με την κοινωνία, με φορείς και εταιρείες, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο», γεγονός που την καθιστά «μία επιλογή με προοπτική, καθώς απαντά στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες και οδηγεί σε επαγγέλματα με πραγματική ζήτηση». Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, Γιώργο Βούτσινο, για τις άοκνες προσπάθειές του υπέρ της αναβάθμισης του κλάδου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τους Προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΕΟΠΠΕΠ, Κωνσταντίνο Δέρβο και Ιωάννα Λυτρίβη αντίστοιχα, για την καίρια συμβολή τους. 

Η υπουργός αναφέρθηκε στην Ημέρα Καριέρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί μία εξαίρετη ευκαιρία προσέγγισης επαγγελματιών και εταιρειών», ενώ το  ειδικό αφιέρωμα στους διαχρονικά κομβικούς για την ελληνική οικονομία τομείς της Ναυτιλίας και του Τουρισμού αποδεικνύει ότι «επαγγελματική κατάρτιση και επιχειρηματικότητα μπορούν και πρέπει να συνδιαλέγονται, να αλληλοτροφοδοτούνται, να εξασφαλίζουν αφ’ ενός εξειδικευμένο προσωπικό, αφ’ ετέρου θέσεις εργασίας, σε μία αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Η Ημέρα Καριέρας διοργανώθηκε από το ΔΙΕΚ Πειραιά για τους καταρτιζόμενους αλλά και τους αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων του, ενώ υπήρξε ειδικό αφιέρωμα για τους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν θεματικά σεμινάρια για τους καταρτιζόμενους και μια ημερίδα θεματική  για τον Τουρισμό και την Ναυτιλία, με την συμμετοχή θεσμικών  παραγόντων υπουργείων, εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών και ξενοδοχειακών μονάδων. Η ημερίδαυποστηρίχθηκε επίσης από τους Διευθυντές, Εκπαιδευτές και Καταρτιζόμενους των ΔΙΕΚ Πειραιά, Αιγάλεω, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Χαϊδαρίου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
εξετάσεις 30.jpg
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ
Γιατί άραγε επιλέξατε το ποίημα του Μπρεχ «Καταφύγια για τη νύχτα», ένα ποίημα που είναι  καταπέλτης ενάντια  στην φιλανθρωπία,  ποίημα που γράφτηκε...
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ