kerameos
Η Νίκη Κεραμέως καλωσορίζει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Eπιστολή με την οποία καλωσορίζει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δημοσιεύει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητή/αγαπητέ εκπαιδευτικέ,

Σας καλωσορίζω θερμά, ως μόνιμο πλέον μέλος, στη μεγάλη οικογένεια της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Μία κοινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, μαθητών, εκπαιδευτικών, στελεχών, γονέων και κηδεμόνων. Αλλά και αμέτρητων προσδοκιών για ένα καλύτερο σήμερα και ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο, που οικοδομείται μέσα από την Παιδεία και τη δική σας συμβολή.

Με το μόνιμο διορισμό σας στην εκπαίδευση, έναν από τους περίπου 25.000 που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μετά από μία 12ετία χωρίς διορισμούς, αποκτάτε επαγγελματική σταθερότητα, δυνατότητες εξέλιξης και μπορείτε απερίσπαστα να αφοσιωθείτε στο έργο σας, να δημιουργήσετε σταθερούς εκπαιδευτικούς δεσμούς και να επιτύχετε την επιδιωκόμενη συνέχεια στην επικοινωνία με μαθητές, συναδέλφους και οικογένειες.

Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σας παρέχουμε τα θεσμικά εργαλεία και υλοποιούμε καινοτομίες που διευκολύνουν τη σχολική καθημερινότητα και την άσκηση των καθηκόντων σας, ενώ δημιουργούν ένα πλαίσιο αυξημένης ελευθερίας και αυτονομίας.

Ενδεικτικά, θα έχετε στη διάθεσή σας Νέα Προγράμματα Σπουδών, ψηφιακό υλικό και εξοπλισμό όπως σετ ρομποτικής και διαδραστικούς πίνακες, επιμορφώσεις σε νέα διδακτικά αντικείμενα, παιδαγωγικούς συμβούλους-μέντορες για τη δική σας υποστήριξη, αλλά και ευχέρειες επιλογής, π.χ. εγχειριδίου μέσω του πολλαπλού βιβλίου, μεθόδου αξιολόγησης των μαθητών σας, όπως οι ατομικές ή ομαδικές εργασίες και η ανεστραμμένη τάξη, δράσεων, εκπαιδευτικών ομίλων, έρευνας και προγραμμάτων.

Παράλληλα, θα λάβετε μέρος στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη διαρκή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του σχολείου, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και η ανατροφοδότηση μέσω της βελτιωτικής αξιολόγησης, ενώ, ανάλογα με την ειδικότητα και τη δομή στην οποία υπηρετείτε, μπορεί να γίνετε συμμέτοχοι σε αλλαγές όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, η διδασκαλία των Ειδικών πανελλαδικώς εξεταζόμενων Μαθημάτων, η Τράπεζα Θεμάτων, η συμπερίληψη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και παιδιών προσφύγων.

Τα στελέχη των διευθύνσεων εκπαίδευσης και των περιφερειακών διευθύνσεων, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η πολιτική ηγεσία, ευελπιστούμε στην αλληλεπίδραση με τους εκπαιδευτικούς μας λειτουργούς. Αναμένουμε από εσάς, εμπειρίες και διδάγματα από την τάξη, ιδέες και προτάσεις, ώστε να υπηρετήσουμε καλύτερα τον κοινό μας στόχο: τη συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ώστε να παρέχει ολοένα και περισσότερα και καλύτερα εφόδια στη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Εύχομαι καλή αρχή στη νέα σας επαγγελματική πορεία, καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στους στόχους σας!

Με εκτίμηση,

Νίκη Κεραμέως

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sto-para-pente-i-gi-glitose-ti-sygkrousi-me-megalo-asteroidi.jpg
NASA: Μικρός αστεροειδής θα περάσει σήμερα τελείως ξυστά από τη Γη
Ο αστεροειδής είχε ανακαλυφθεί το περασμένο Σάββατο από τον ερασιτέχνη αστρονόμο Γκενάντι Μπορίσοφ από την Κριμαία, ο οποίος είχε ανακαλύψει το 2019...
NASA: Μικρός αστεροειδής θα περάσει σήμερα τελείως ξυστά από τη Γη