ειδικη αγωγή
Τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο - Ποιοι ήταν οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού έργου

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για ζητήματα εκπαίδευσης και θρησκευμάτων. Παρουσίασε τους 5+1 βασικούς άξονες του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Παιδείας.

Οι έξι βασικοί άξονες:

  1. Αποκατάσταση της εκπαίδευσης ως ενός πραγματικά δωρεάν αγαθού για όλους
  2. Εκσυγχρονισμός εκπαιδευτικού περιεχομένου – Αναβάθμιση εκπαιδευτικών επιλογών
  3. Ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση
  4. Αναβάθμιση ποιότητας, αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας δομών εκπαίδευσης
  5. Βελτίωση εκπαιδευτικών υποδομών και εξοπλισμού
  6. Απλοποίηση διαδικασιών – Μείωση γραφειοκρατίας και συγκεντρωτισμού

Οι πρώτες πληροφορίες αφορούν τον αριθμό των μαθητών της ελληνικής εκπαίδευσης, διαχωρισμένοι ανά βαθμίδα, ενώ στη συνέχεια δίνονται στοιχεία για την τεκμηρίωση των επιτευγμάτων 6 τομέων.

Σχετικά με την "Αποκατάσταση της εκπαίδευσης ως ενός πραγματικά δωρεάν αγαθού για όλους" αναφέρονται όσες προσπάθειες γίνονται ώστε η δωρεάν εκπαίδευση να παρέχει στους μαθητές και φοιτητές τα καλύτερα δυνατά εφόδια. Τονίζεται, επίσης, ότι λαμβάνονται υπ'όψιν οι ανάγκες των μαθητών, καθώς και η ανάγκη για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, όπως λέει η παρουσίαση.

Στο δεύτερο κομμάτι που αφορά τον "Εκσυγχρονισμό εκπαιδευτικού περιεχομένου – Αναβάθμιση εκπαιδευτικών επιλογών", γίνεται μνεία στο "τι μαθαίνουν", "πώς μαθαίνουν" και "πώς αξιολογούνται οι μαθητές". Παράλληλα, δίνονται πληροφορίες για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχουν οι σπουδές των νέων.

Το τρίτο σκέλος "Ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση", παρέχει πληροφορίες για την αύξηση των εκπαιδευτικών και τις επιμορφώσεις που έχουν δεχθεί. Όπως λέει η παρουσίαση, το Υπουργείο λαμβάνει υπ'όψιν την αξιοκρατία, αλλά και την ψυχική υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνέχεια, για την "Αναβάθμιση ποιότητας, αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας δομών εκπαίδευσης", παρουσιάζεται η αναγκαιότητα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργείου, για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και πως αυτό, θεωρητικά, βελτιώνει όλο το σύστημα παιδείας.

Σειρά έχει η "Βελτίωση εκπαιδευτικών υποδομών και εξοπλισμού", όπου κανείς μπορεί να βρει πληροφορίες για τις χρηματοδοτήσεις που έγιναν, με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικών δομών. 

Στο τελευταίο σκέλος σχετικά με την "Απλοποίηση διαδικασιών - Μείωση γραφειοκρατίας και συγκεντρωτισμού", παρουσιάζονται όλες οι διευκολύνσεις που προσφέρονται στους εκπαιδευόμενους μέσω της τεχνολογίας, αλλά και οι βελτιώσεις που έγιναν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την παρουσίαση 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Η κατάταξη στα ΜΚ της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το...
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές