syrigos
Στην Αμαλιάδα ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Παιδείας, Πανεπιστημίου Πατρών και φορέων για την τοπική αγροτική οικονομία

Στην Αμαλιάδα βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Πανεπιστήμιου Πατρών, του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Στο χαιρετισμό του κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο Υφυπουργός τόνισε πως η συμφωνία αυτή είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση και τη βελτίωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας και τίθενται οι βάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει η περιοχή τις σύγχρονες προκλήσεις της γεωργίας και να κάνει το βήμα για την επόμενη μέρα. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προσπάθεια και την εξαιρετική συνεργασία.

Το μνημόνιο συνεργασίας που πραγματοποιείται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο έχει ως κοινό στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την επίτευξη επιστημονικής υποστήριξης των δημόσιων πολιτικών, της εκπαιδευτικής συνεργασίας και κυρίως τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας, ένας από τους στόχους του μνημονίου είναι η προσφορά ολοκληρωμένης μεταδευτεροβάθμιας τυπικής εκπαίδευσης επιπέδου 3, 4 και 5, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για την Ιθάκη και την Πρωτομαγιά 2026
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
«Αρνούμαστε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό και σαν απλή στατιστική»
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
Κωνσταντίνος Βλάσης
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γιατί αποκλείονται Διευθυντές και Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ από τις μετατάξεις – Τι απαντά ο Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ