Ο Yφυπουργός εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και του ΠΑ.Δ.Α στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης ενδιαφέρθηκε για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δήμου Φυλής με το ΠΑ.Δ.Α, στο γνωστικό αντικείμενο «Επιχειρησιακές Λειτουργίες Πολιτισμού»

Επιθεώρηση στην περιοχή του Πάρκου Πόλης στα Ανω Λιόσια, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας  του ΠΑΔΑ και στους προτεινόμενους χώρους για τη λειτουργία του προπτυχιακού προγράμματος logistics, έκανε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) Παναγιώτη Καλδή και τους συνεργάτες τους για το μεγάλο πρόγραμμα ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας του ΠΑ.Δ.Α. (σε συνδυασμό με το Μητροπολιτικό Διοικητικό Κέντρο του Δήμου), σε περιοχή κοντά στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων. Όπως επίσης για τη δημιουργία αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος logistics, το οποίο ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν στα Άνω Λιόσια ο Δήμος και το ΠΑ.Δ.Α.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Υφυπουργός περιηγήθηκε στην περιοχή του Πάρκου Πόλης, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας   και στους προτεινόμενους χώρους για τη λειτουργία του προπτυχιακού προγράμματος logistics.

Ο Yφυπουργός εξέφρασε -και με την ιδιότητά του ως πανεπιστημιακός- ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και του ΠΑ.Δ.Α στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης ενδιαφέρθηκε για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δήμου Φυλής με το ΠΑ.Δ.Α, στο γνωστικό αντικείμενο «Επιχειρησιακές Λειτουργίες Πολιτισμού».

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Φυλής, οι οποίες συνδέονται με το Πανεπιστήμιο, όπως η δημιουργία νέου Κέντρου Μεταφορών (logistics) και η ανάδειξη της Πάρνηθας ως τουριστικού προορισμού. Ενημερώθηκε, επίσης, για τους στρατηγικούς στόχους του Δήμου Φυλής, όπως η δεντροφύτευση της Χωματερής, η ενεργειακή αυτάρκεια, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της Πάρνηθας. 

Φεύγοντας ευχήθηκε στο Δήμαρχο και στον Πρύτανη καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει και δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι έτοιμος να συμβάλει στην επιτυχία των στόχων αυτών.

«Εύχομαι δύναμη για να ολοκληρώσετε το όραμα να μετατρέψετε το Δήμο σε σύγχρονη πόλη, σημείο αναφοράς για τη φοιτητική κοινότητα», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών του Δήμου ο Υφυπουργός.

«Συγχαίρω το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το όραμα που υλοποιούν, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και μετατρέποντας το Δήμο Φυλής σε μια αξιοσημείωτη πόλη», έγραψε ο Πρύτανης του ΠΑ.Δ.Α. Παναγιώτης Καλδής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

amfitheatro
Απίστευτο! Ο αλγόριθμος ChatGPT έδωσε εξετάσεις σε μάθημα του ΑΠΘ και πέρασε με βαθμολογία ...8 στα 10
Το ChatGPT, που σε μόλις δύο μήνες από το λανσάρισμά του «κέρδισε» 100 εκατ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως - Κίνδυνος απονομής πτυχίων σε ανύπαρκτους...
Απίστευτο! Ο αλγόριθμος ChatGPT έδωσε εξετάσεις σε μάθημα του ΑΠΘ και πέρασε με βαθμολογία ...8 στα 10
ΔΙΕΚ
Πρόσκληση προς εκπαιδευτές ΙΕΚ ΕΣΚ να δηλώσουν μαθήματα - Αναλυτικά οι ειδικότητες
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για δήλωση μαθημάτων ανά Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ., ανά ειδικότητα και μάθημα
Πρόσκληση προς εκπαιδευτές ΙΕΚ ΕΣΚ να δηλώσουν μαθήματα - Αναλυτικά οι ειδικότητες
nauagio_1.jpg
Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Τρείς νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους
Τρείς νεκροί, ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου βάρκας - Συνεχίζεται η έρευνα για την ανέρευση των αγνοουμένων
Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Τρείς νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους