FLEX: Επεκτείνεται το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με τις ΗΠΑ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες από την Ελλάδα που φοιτούν στη Γ’ τάξη Γυμνασίου ή στην Α’ τάξη Λυκείου να λάβουν πλήρεις υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Εκεί, θα φοιτήσουν σε αμερικανικά σχολεία, για ένα ακαδημαϊκό έτος, φιλοξενούμενοι/ες από αμερικανικές οικογένειες

Με σημερινό έγγραφο της υπουργού Παιδείας κ.Νίκης Κεραμέως προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητά να ενημερωθούν οι μαθητές ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ανακοινώνουν την επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών/τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Future Leaders Exchange Program (FLEX) για το έτος 2022-2023.

Το πρόγραμμα, αναφέρει η κ.Κεραμέως, "δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες από την Ελλάδα που φοιτούν στη Γ’ τάξη Γυμνασίου (συμπεριλαμβανομένων Πρότυπων και Πειραματικών) ή στην Α’ τάξη Γενικού, Πρότυπου ή Πειραματικού Λυκείου να λάβουν πλήρεις υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Εκεί, θα φοιτήσουν σε αμερικανικά σχολεία, για ένα (1) ακαδημαϊκό έτος, φιλοξενούμενοι/ες από αμερικανικές οικογένειες υποδοχής"

Ειδικότερα, προσφέρονται υποτροφίες σε Έλληνες/ίδες μαθητές/τριες για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Οι μαθητές/τριες επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού, που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Ποιους αφορά

1. Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 φοιτούν στην Γ’ τάξη Γυμνασίου (συμπεριλαμβανομένων Πρότυπων και Πειραματικών) ή στην Α’ τάξη Γενικού, Πρότυπου ή Πειραματικού Λυκείου και είναι γεννημένοι/ες από 15 Ιουλίου 2004 έως 15 Ιουλίου 2007.

2. Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του “καλώς” (13,1/20).

3. Έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

4. Είναι Έλληνες/ίδες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.

5. Πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί θεώρηση εισόδου (visa) για τις ΗΠΑ.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ και οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση / American Councils for International Education» (https://www.americancouncils.org/) που από το 1974 αποσκοπεί στην κατανόηση μεταξύ των λαών, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα στον ιστότοπο https://greece.americancouncils.org/ έως τις 15 Οκτωβρίου 2021, ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται και στoν σύνδεσμο https://www.discoverflex.org/.

Επίσης, για πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται απευθείας στην κ. Αναστασία Φράγκου, Εκπρόσωπο των Αμερικανικών Συμβουλίων για τη διεθνή εκπαίδευση (+30 6946 604 002, [email protected]). Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2022-2023 είναι δυνατόν να αντληθούν και από τους παρακάτω ιστότοπους: https://greece.americancouncils.org/ www.facebook.com/flexingreece/ e-mail: [email protected]

Οι ωφελούμενοι των εν θέματι υποτροφιών, όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάγονται στις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Δείτε το έγγραφο

Να σημειωθεί πάντως ότι το πρόγραμμα αυτό έχει επικριθεί έντονα τα προηγούμενα χρόνια από ενώσεις εκπαιδευτικών και γονείς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Internet Of Things
Καθημερινά αντικείμενα που μπορεί να αποδυναμώνουν το WiFi στο σπίτι σας
Σε πολλές περιπτώσεις, ορισμένα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ισχύ και την ποιότητα του σήματος WiFi.
Καθημερινά αντικείμενα που μπορεί να αποδυναμώνουν το WiFi στο σπίτι σας
Ύπνος
Πόσος ύπνος βοηθά πραγματικά τον οργανισμό να παραμένει νέος
Νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τόσο η έλλειψη όσο και η υπερβολική διάρκεια ύπνου μπορεί να επιταχύνουν τη βιολογική γήρανση πολλών σημαντικών...
Πόσος ύπνος βοηθά πραγματικά τον οργανισμό να παραμένει νέος
σκύλος
Γιατί ο σκύλος σας αποφεύγει το μπάνιο; Τα 3 λάθη που τον κάνουν να τρέχει μακριά
Από τις φωνές μέχρι τη λάθος θερμοκρασία του νερού, μικρά λάθη μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σε μια δυσάρεστη εμπειρία για τον τετράποδο φίλο σας
Γιατί ο σκύλος σας αποφεύγει το μπάνιο; Τα 3 λάθη που τον κάνουν να τρέχει μακριά