ΙΕΚ: Αμειβόμενη πρακτική άσκηση για τους καταρτιζόμενους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπεγράφη η ΚΥΑ για την αμειβόμενη πρακτική άσκηση για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους συναρμόδιους Υπουργούς που θέτει το κανονιστικό πλαίσιο βάσει του οποίου, από το νέο έτος κατάρτισης (Οκτώβριος 2021), θα υλοποιείται για πρώτη φορά το πρόγραμμα της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους των Ι.Ε.Κ. της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας.

Η βασική διασύνδεση των καταρτιζομένων με την αγορά εργασίας επιτυγχάνεται με τον θεσμό της Πρακτικής Άσκησης σε χώρους εργασίας, μέσω της οποίας οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για το λόγο αυτό ενωσιακούς πόρους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρέβεζα: Συγκέντρωση στη ΔΟΥ ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
Πρέβεζα: Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού πριν την τελεσίδικη απόφαση!
Συγκλονίζει η υπόθεση εκπαιδευτικού στην Πρέβεζα: Χάνει το σπίτι του από το Δημόσιο ενώ εκκρεμεί προσφυγή στον Άρειο Πάγο
Πρέβεζα: Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού πριν την τελεσίδικη απόφαση!
Δικαστήριο
Στην Εισαγγελία εκπαιδευτικοί μετά από προσφυγή Διευθυντή Εκπαίδευσης για το περιεχόμενο ανακοινώσεων
Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Καταγγέλλει βιομηχανία μηνύσεων και αντισυνδικαλιστικών διώξεων στον Πειραιά
Στην Εισαγγελία εκπαιδευτικοί μετά από προσφυγή Διευθυντή Εκπαίδευσης για το περιεχόμενο ανακοινώσεων