golearn-engl_970-250
voutsinos
Επίσκεψη του Γ. Βούτσινου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού νόμου 4763/2020 για την αναμόρφωση, αναβάθμιση και ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού νόμου 4763/2020 για την αναμόρφωση, αναβάθμιση και ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεώργιος Βούτσινος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε την Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο. Επίσης, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο, τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, καθώς και Διευθυντές/τριες ΕΠΑ.Λ., Εργαστηριακών Κέντρων και του Δημόσιου Ι.Ε.Κ.

Κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και στελέχη δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της περιοχής. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσείν.

Επίσης, επισκέφτηκε το Σουφλί όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο και εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της σηροτροφίας και της μεταποίησης του μεταξιού, μέσω ειδικοτήτων που μπορούν να λειτουργήσουν για τον λόγο αυτό.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ορεστιάδας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Μαυρίδη και στελέχη δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου, καθώς και Διευθυντών/ντριών ΕΠΑ.Λ., Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., Εργαστηριακών Κέντρων και του Δημόσιου Ι.Ε.Κ.

Ο Γενικός Γραμματέας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον  ν. 4763/2020 και να ενημερωθεί για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών μονάδων και τις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: 100 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σειρά προκλητικών γεγονότων ,που προβληματίζουν αν η δικαιοσύνη στην χώρα μας είναι ala cart και αν αντιμετωπίζεται...
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Τι έγινε σαν σήμερα στην παγκόσμια ιστορία;
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!
Οι καφέ μέδουσες είναι ακίνδυνες, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία σε ευαίσθητους οργανισμούς. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι όποιος δεν...
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!