kerameos-sakellaropoulou
Για τα βασικά σημεία του νέου νομοσχεδίου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η υπουργός Παιδείας

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να την ενημερώσει για τρέχοντα θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας.

Ειδικότερα, η Υπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο για τα βασικά σημεία του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, με στόχο την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, μέσω ενίσχυσης της ελευθερίας, της αυτονομίας και της λογοδοσίας σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και στελεχών.

Η κυρία Κεραμέως, στη συνέχεια, παρουσίασε τις λεπτομέρειες της ολοκλήρωσης μίας ιδιαίτερης σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, τις καινοτομίες που έχουν δρομολογηθεί για να ισχύσουν στα σχολεία από το Σεπτέμβριο, αλλά και τα σημαντικά άλματα στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Η Υπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που συνάντησα την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία επιδεικνύει σταθερό ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δύο θέματα.

Πρώτον, για το νομοσχέδιο που αφορά την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 

Δεύτερον, για την επιτυχή, χάρη και στις άοκνες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, παρά τις αντιξοότητες, καθώς και για το σχεδιασμό μας για το σχολείο που ξεκινά το Σεπτέμβριο με σημαντικές καινοτομίες. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διαρκές, ειλικρινές ενδιαφέρον της για την Παιδεία, ευχαριστώ και όλους όσοι συμβάλλουν στη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τις αντιξοότητες, για την αναβάθμιση της Παιδείας μας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

opadoi
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος εμπλεκόμενος στο φονικό της Καλαμαριάς
Πρόκειται για 21χρονο που αναζητείται – Βαριές κατηγορίες για συμμετοχή στο αιματηρό επεισόδιο
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος εμπλεκόμενος στο φονικό της Καλαμαριάς
φασφαλης
ΚΥΣΠΕ για μεταθέσεις 2026: «Έγκαιρη ολοκλήρωση, αλλά με αντιδράσεις για περικοπές»
Πάνω από 50% οι ικανοποιημένες αιτήσεις στη Γενική Αγωγή – Αντιδράσεις για περικοπές θέσεων και περιορισμένα ποσοστά στην Ειδική Αγωγή
ΚΥΣΠΕ για μεταθέσεις 2026: «Έγκαιρη ολοκλήρωση, αλλά με αντιδράσεις για περικοπές»
ρεμπουτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: «Τα μικροδιαπιστευτήρια έρχονται να αλλάξουν την επαγγελματική κατάρτιση»
Η δεύτερη συνάντηση διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΠΕΠ, με διευρυμένη συμμετοχή...
ΕΟΠΠΕΠ: «Τα μικροδιαπιστευτήρια έρχονται να αλλάξουν την επαγγελματική κατάρτιση»