πανεπιστήμιο Αθηνών
«Η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου συνιστά για εμάς προτεραιότητα», σημειώνει η Νίκη Κεραμέως

Υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απόφαση για 412 νέες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες Πανεπιστήμιων και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σε προσωπικό.

Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος, ενώ επιτρέπεται και η καθ’ υπέρβαση του ανωτέρω αριθμού πρόσληψη συμβασιούχων, υπό προϋποθέσεις, και εφόσον η ετήσια δαπάνη δεν θα υπερβαίνει αυτήν που αντιστοιχεί σε 412 συμβασιούχους Αναπληρωτές ή Επίκουρους Καθηγητές.

Η κυρία Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου συνιστά για εμάς προτεραιότητα. Τους τελευταίους επτά μήνες, ενδεικτικά:

- Καλύψαμε με πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση λειτουργικές ανάγκες των ΑΕΙ. Επιχορηγήσαμε με 22 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον του τακτικού προϋπολογισμού τα Πανεπιστήμιά μας.

- Υπογράψαμε πιστώσεις νωρίτερα από ότι συνήθως για θέσεις έκτακτου προσωπικού θέσεων 407 στα Πανεπιστήμια που υπερέβησαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αμιγώς από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου.

- Απελευθερώσαμε τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας, αντί του γραφειοκρατικού, δυσκίνητου πρότερου καθεστώτος.

- Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες διαχείρισης των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, μειώνοντας το φόρτο στα Πανεπιστήμια και θεσμοθετώντας μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία.

- Αναπτύξαμε διεθνή δίκτυα για τη διεύρυνση των συνεργειών με ξένα Πανεπιστήμια και ενίσχυση των Ιδρυμάτων μας.

- Συστήσαμε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

- Και σήμερα, προχωρήσαμε σε 412 νέες θέσεις στα ΑΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σταθερή επιδίωξή μας, η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου και η προαγωγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomia-peripoliko
Τρεις συλλήψεις για βιασμό και πορνογραφία σε βάρος 17χρονου στη Νίκαια
Δύο συλλήψεις στην Αττική για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκου. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία ανήλικη.
Τρεις συλλήψεις για βιασμό και πορνογραφία σε βάρος 17χρονου στη Νίκαια
καισα
ΚΚΕ: Ανεκτίμητα ντοκουμέντα οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή - Να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
Το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι θα καταθέσει άμεσα συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο αξιοποίησης και προστασίας των ντοκουμέντων, ώστε να διασφαλιστεί ο...
ΚΚΕ: Ανεκτίμητα ντοκουμέντα οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή - Να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
κλειστό σχολείο
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης
Με βάση τις οδηγίες της Περιφέρεια Κρήτης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών για τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης