Άσυλο και νέος ακαδημαϊκός χάρτης στο επίκεντρο της συνάντησης Κεραμέως με Πρυτάνεις - ΠΟΣΔΕΠ
Συναντήσεις εργασίας της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως  με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και τον Πρόεδρο και μέλη της ΠΟΣΔΕΠ

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλειο Διγαλάκη, πραγματοποίησαν διαδοχικά συναντήσεις εργασίας με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και τον Πρόεδρο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Συζήτησαν θέματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου και το καθεστώς των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως προέκυψαν μετά τις συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και της ΠΟΣΔΕΠ:

Προεδρείο Συνόδου:

Πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Από την πολιτική ηγεσία τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου όπως η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το άσυλο και την ασφάλεια των Πανεπιστημιακών χώρων, η ετοιμότητα όσο αναφορά τα προγράμματα σπουδών και τη στελέχωση των νέων τμημάτων για την οποία θα ζητήσουν άμεσα  ενημέρωση από τους επιμέρους Πρυτάνεις.

Το προεδρείο έθεσε φλέγοντα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία σύνοδο στην Κέρκυρα, όπως η κατανομή των 500 θέσεων, οι μετεγγραφές,  η έκτακτη χρηματοδότηση, η επιστροφή των χρημάτων του ΕΠΕΑΕΚ.

Συμφωνήθηκε ότι θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση.

ΠΟΣΔΕΠ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7/2019, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, τέθηκαν εκ μέρους της Υπουργού κ. Κεραμέως τα θέματα του πανεπιστημιακού ασύλου και της λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Η ΠΟΣΔΕΠ ενημέρωσε το Υπουργείο για μια σειρά θέματα, για τα οποία θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα, και διατύπωσε τον προβληματισμό της για την προοπτική του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας μετά την μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Νηματούδης Καθηγητής
Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki.jpg
Συναγερμός τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Φωτιά από βραχυκύκλωμα σε κλινική
Άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής και προληπτική μεταφορά ασθενών – Χωρίς τραυματισμούς μέχρι στιγμής
Συναγερμός τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Φωτιά από βραχυκύκλωμα σε κλινική
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στέκεται με ψυχραιμία, ως δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας στην περιοχή, η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί»
Η επίθεση στο Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ βρέθηκε στο επίκεντρο της καθιερωμένης κυριακάτικης ανάρτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Μέσα Κοινωνικής...
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στέκεται με ψυχραιμία, ως δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας στην περιοχή, η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί»