Άσυλο και νέος ακαδημαϊκός χάρτης στο επίκεντρο της συνάντησης Κεραμέως με Πρυτάνεις - ΠΟΣΔΕΠ
Συναντήσεις εργασίας της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως  με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και τον Πρόεδρο και μέλη της ΠΟΣΔΕΠ

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλειο Διγαλάκη, πραγματοποίησαν διαδοχικά συναντήσεις εργασίας με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και τον Πρόεδρο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Συζήτησαν θέματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου και το καθεστώς των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως προέκυψαν μετά τις συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και της ΠΟΣΔΕΠ:

Προεδρείο Συνόδου:

Πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Από την πολιτική ηγεσία τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου όπως η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το άσυλο και την ασφάλεια των Πανεπιστημιακών χώρων, η ετοιμότητα όσο αναφορά τα προγράμματα σπουδών και τη στελέχωση των νέων τμημάτων για την οποία θα ζητήσουν άμεσα  ενημέρωση από τους επιμέρους Πρυτάνεις.

Το προεδρείο έθεσε φλέγοντα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία σύνοδο στην Κέρκυρα, όπως η κατανομή των 500 θέσεων, οι μετεγγραφές,  η έκτακτη χρηματοδότηση, η επιστροφή των χρημάτων του ΕΠΕΑΕΚ.

Συμφωνήθηκε ότι θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση.

ΠΟΣΔΕΠ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7/2019, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, τέθηκαν εκ μέρους της Υπουργού κ. Κεραμέως τα θέματα του πανεπιστημιακού ασύλου και της λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Η ΠΟΣΔΕΠ ενημέρωσε το Υπουργείο για μια σειρά θέματα, για τα οποία θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα, και διατύπωσε τον προβληματισμό της για την προοπτική του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας μετά την μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Νηματούδης Καθηγητής
Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Μαζική συνταξιοδότηση δασκάλων: Στο +20% οι αιτήσεις το 2026 – Αναλυτικός πίνακας
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 2026
Μαζική συνταξιοδότηση δασκάλων: Στο +20% οι αιτήσεις το 2026 – Αναλυτικός πίνακας
texniti noimisini
Οι τέσσερις δεξιότητες των εργαζόμενων που θα κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η εργασία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο του νέου μετασχηματισμού
Οι τέσσερις δεξιότητες των εργαζόμενων που θα κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
vathi_samos-1024x576.jpg
Ποιο νησί της Ελλάδας κάνει τους Βρετανούς να παραμιλάνε και αποθεώνεται στα διεθνή μέσα
Σε εκτενές αφιέρωμά της, η Metro εξυμνεί τη Σάμο ως τον νέο αγαπημένο προορισμό των Βρετανών ταξιδιωτών, υπογραμμίζοντας τις χρυσαφένιες παραλίες, τα...
Ποιο νησί της Ελλάδας κάνει τους Βρετανούς να παραμιλάνε και αποθεώνεται στα διεθνή μέσα
Νίκος Σεργιανόπουλος
Ανατροπή στην υπόθεση Σεργιανόπουλου: Πόρισμα «βλέπει» πλαστογραφία στη διαθήκη του
Νίκος Σεργιανόπουλος: Γραφολογικό πόρισμα φέρνει νέα τροπή στην υπόθεση της περιουσίας του ετεροθαλή αδελφού του
Ανατροπή στην υπόθεση Σεργιανόπουλου: Πόρισμα «βλέπει» πλαστογραφία στη διαθήκη του