Άσυλο και νέος ακαδημαϊκός χάρτης στο επίκεντρο της συνάντησης Κεραμέως με Πρυτάνεις - ΠΟΣΔΕΠ
Συναντήσεις εργασίας της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως  με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και τον Πρόεδρο και μέλη της ΠΟΣΔΕΠ

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλειο Διγαλάκη, πραγματοποίησαν διαδοχικά συναντήσεις εργασίας με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και τον Πρόεδρο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Συζήτησαν θέματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου και το καθεστώς των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως προέκυψαν μετά τις συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και της ΠΟΣΔΕΠ:

Προεδρείο Συνόδου:

Πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Από την πολιτική ηγεσία τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου όπως η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το άσυλο και την ασφάλεια των Πανεπιστημιακών χώρων, η ετοιμότητα όσο αναφορά τα προγράμματα σπουδών και τη στελέχωση των νέων τμημάτων για την οποία θα ζητήσουν άμεσα  ενημέρωση από τους επιμέρους Πρυτάνεις.

Το προεδρείο έθεσε φλέγοντα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία σύνοδο στην Κέρκυρα, όπως η κατανομή των 500 θέσεων, οι μετεγγραφές,  η έκτακτη χρηματοδότηση, η επιστροφή των χρημάτων του ΕΠΕΑΕΚ.

Συμφωνήθηκε ότι θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση.

ΠΟΣΔΕΠ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7/2019, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, τέθηκαν εκ μέρους της Υπουργού κ. Κεραμέως τα θέματα του πανεπιστημιακού ασύλου και της λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Η ΠΟΣΔΕΠ ενημέρωσε το Υπουργείο για μια σειρά θέματα, για τα οποία θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα, και διατύπωσε τον προβληματισμό της για την προοπτική του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας μετά την μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Νηματούδης Καθηγητής
Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

 

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
Συνεχίζουμε για να κατοχυρωθεί νομοθετικά πως θα σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!