Υπ. Παιδείας: Η ΠΟΣΔΕΠ επιδίδεται σε ψευδείς ισχυρισμούς, έχουν εκδοθεί οι ΠΥΣ για τις 500 θέσεις ΔΕΠ
Mικροπολιτική σκοπιμότητα η επιμονή της ΠΟΣΔΕΠ να ευθυγραμμίζεται με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε ψευδείς ισχυρισμούς. Για μια ακόμη φορά, το Υπουργείο απαντά ότι οι 500 νέες θέσεις ΔΕΠ έχουν ήδη ενταχθεί στον επίσημο προγραμματισμό προσλήψεων και έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις .

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ για την κατανομή των 500 νέων θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Προφανώς δεν μπορεί να αποδοθεί σε άγνοια, παρά μόνο σε μικροπολιτική σκοπιμότητα η επιμονή της ΠΟΣΔΕΠ να ευθυγραμμίζεται με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε ψευδείς ισχυρισμούς. Για μια ακόμη φορά, το Υπουργείο απαντά ότι οι 500 νέες θέσεις ΔΕΠ έχουν ήδη ενταχθεί στον επίσημο προγραμματισμό προσλήψεων και έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις (ΠΥΣ 33 και απόφαση κατανομής στα Ιδρύματα).

Άρα το επιχείρημα ότι οι νέες θέσεις δεν συνοδεύονται από την πρόβλεψη για αντίστοιχα κονδύλια είναι απολύτως ψευδές.

Προτείνουμε στην ΠΟΣΔΕΠ να είναι πιο προσεκτική στην ανάγνωση των επίσημων δημοσίων εγγράφων και να διαβάσει ξανά την παράγραφο 3 της σχετικής ΠΥΣ την οποία εκ του νόμου συνυπογράφει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών όπου ρητώς αναφέρεται ότι:

«Η προκαλούμενη δαπάνη από την πρόσληψη των ανωτέρω θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

Ζητάμε, λοιπόν, από την ΠΟΣΔΕΠ, με ανακοίνωσή της να ανακαλέσει. 

Το Υπουργείο κινείται με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας. Οι επιπλέον 500 θέσεις αποτελούν συνέχεια των θέσεων που έχουν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια από την Κυβέρνηση για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη των νέων Τμημάτων αλλά και συνολικότερα των Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Ταυτόχρονα, όπως ήδη γνωρίζει η ακαδημαϊκή κοινότητα, έχει δοθεί η δυνατότητα προκήρυξης κάθε θέσης μέλους Δ.Ε.Π. που κενώνεται λόγω συνταξιοδότησης, δηλ. του κανόνα 1-1, ο οποίος έχει ήδη νομοθετηθεί.

Εάν η ΠΟΣΔΕΠ συντάσσεται με τους θιασώτες ενός αποδυναμωμένου συστήματος δημόσιας Παιδείας και με την επαναφορά του κανόνα 1-προς-5 στις προσλήψεις, καλό θα ήταν να ενημερώσει ευθέως τους πανεπιστημιακούς που, ως συνδικαλιστικό όργανό τους, εκπροσωπεί.

Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου σε μορφή pdf 

Διαβάστε επίσης:

H ΠΟΣΔΕΠ για τις 500 νέες θέσεις ΔΕΠ: Η κατανομή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ΑΕΙ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γλυφ
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το σοκαριστικό περιστατικό bullying σε βάρος ανήλικης στη Γλυφάδα
Κορίτσι εξευτελίζει και χαστουκίζει συνομήλική της -«Πέσε στα γόνατα τώρα!»
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το σοκαριστικό περιστατικό bullying σε βάρος ανήλικης στη Γλυφάδα
σημαία της ΔΟΕ
Καταγγελία για εκφοβισμό και στοχοποίηση εκπαιδευτικών από Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Μάχη για το Δημόσιο Σχολείο: Στο στόχαστρο οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων – Οξύνεται η αντιπαράθεση για την αξιολόγηση - Η ΔΟΕ απαντά στον...
Καταγγελία για εκφοβισμό και στοχοποίηση εκπαιδευτικών από Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
asep graptos diagonismos
Έκτακτο για όσους δίνουν από αύριο στον 2ο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Τα SOS σε τεστ ημέρας και 3 βίντεο
Βρισκόμαστε μια ανάσα από την έναρξη των πολυήμερων εξετάσεων του 2ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Οι πρώτοι υποψήφιο ξεκινούν αύριο! 
Έκτακτο για όσους δίνουν από αύριο στον 2ο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Τα SOS σε τεστ ημέρας και 3 βίντεο