Thumbnail
Να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το ζήτημα των 15.000 μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ το υπ. Παιδείας

: Ερώτημα του ΥΠΠΕΘ στον αρχηγό της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

Δύο μέρες μετά την υποβολή του αιτήματος προς την επιτροπή του ΣτΕ από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των 15.000, συνολικά, μόνιμων εκπαιδευτικών, χτες το βράδυ, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, σε τηλεοπτική συζήτηση, απέφυγε να δεσμευτεί τόσο για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 διορισμούς,  παρότι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη από τον τέως Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Επειδή οι θέσεις των κομμάτων πρέπει να είναι ξεκάθαρες σε ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επανερχόμαστε για να λάβουμε επιτέλους μια καθαρή απάντηση. Ποτέ δεν έχουν γίνει διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που υπήρξε επί δεκαετίες αποπαίδι της εκπαίδευσης. Οι διορισμοί αυτοί προγραμματίστηκαν και έχει ήδη προ μηνών ξεκινήσει η διαδικασία.  Έχουν υποβληθεί συνολικά 43.059 αιτήσεις.

Τι προγραμματίζει να κάνει η Ν.Δ., εάν κι εφόσον επικρατήσει στις εκλογές, για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή; Θα συνεχίσει την διαδικασία και θα διορίσει τους 4.500 στην Ειδική Αγωγή;

Τι θα κάνει η Ν.Δ. με τους διορισμούς στη Γενική Παιδεία; Εδώ και δέκα χρόνια, επίσης, δεν έχει γίνει κανένας διορισμός στην Γενική Παιδεία. Έχει ήδη αποσταλεί το αίτημα στο ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των 10.500 εκπαιδευτικών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από το 2010 έως το 2022 και είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει υπολογίζοντας τις ανάγκες του σε βάθος τριετίας.

Καλούμε τη Ν.Δ. να μην παίζει κρυφτούλι με τις θέσεις της και να ανακοινώσει επισήμως την άποψή  της για τους διορισμούς. Η πολυγλωσσία και οι σιωπές αποτελούν έκφραση της πλήρους απαξίωσης των θεσμικών διαδικασιών που οδηγούν σε μόνιμους και νόμιμους διορισμούς.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  απευθύνει ευθέως το ερώτημα στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κο Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον ο αντιπρόεδρος δεν απάντησε κι αναμένει επιτέλους μια καθαρή απάντηση.

Ν. Φίλης προς Κ. Χατζηδάκη: Έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση των 15.000 διορισμών. Θα τους συνεχίσετε αν γίνετε κυβέρνηση; Θα πάρετε τις 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή από τον Σεπτέμβριο;


Διαβάστε επίσης:

Νέα τμήματα στο ετήσιο σεμινάριο Οργάνωση -Διοίκηση της εκπ/σης

Κατάρτιση εκπ/κών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως σεμινάριο στην Εκπ/ση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα