Πρόγραμμα Βραβείων της Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών – Διαγωνισμός 2019

Σας αποστέλλουμε την υπ’ αρ. πρωτ. Φ4246.43/ΑΣ 185/15817/19.03.2019 Αρ. Φακέλου Ku 622.01/27/19/12.03.2019 Ρηματική Διακοίνωση της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) έχει προκηρύξει 4 υποτροφίες για μαθητές.

Συγκεκριμένα, η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) αναζητεί για το καλοκαίρι του 2019 τέσσερις μαθητές και μαθήτριες με εξαιρετικές επιδόσεις στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Συνολικά περίπου 500 βραβευθέντες από 90 χώρες θα προσκληθούν για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από 01.08.2019 έως 14.09.2019). Κατά τη διαμονή τους στη Γερμανία, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας, πόλεις της Γερμανίας, να φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από γερμανικές οικογένειες με κατά το δυνατόν συνομήλικα παιδιά και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο. Πέραν αυτού, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις  σε  αθλητικές  και  νεανικές  εκδηλώσεις  καθώς  επίσης  σε  πανεπιστήμια,  μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, ώστε οι επισκέπτες να αποκομίσουν τη σύγχρονη και αυθεντική εικόνα της Γερμανίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που:

- κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν ηλικία από 15 έως και 17 ετών, αλλά δεν θα πρέπει να ενηλικιωθούν όσο διαρκεί,

- θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Γερμανικών για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η περίοδος διακοπής διδασκαλίας τους σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα έτος έως την έναρξη του προγράμματος,

-  έχουν  γλωσσικές  ικανότητες  που  αντιστοιχούν  τουλάχιστον  στο  επίπεδο  B1  της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (CEFR),

- δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μάθημα των Γερμανικών,

- διαθέτουν μια καλή γενική μόρφωση,

- μπορούν να προσαρμοστούν καλά στην οικογένεια που θα τα φιλοξενήσει,

- έχουν ελληνική υπηκοότητα και την μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα,

- δεν έχουν γερμανική υπηκοότητα και τα Γερμανικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, από οποιαδήποτε γερμανόφωνη χώρα κι αν προέρχονται,

- δεν έχουν επισκεφτεί και δεν σκοπεύουν να επισκεφτούν εντός του 2019 τη Γερμανία στο πλαίσιο κάποιου επίσημου προγράμματος,

- δεν προέρχονται από τις τάξεις των τελειοφοίτων, δηλ. από την Γ’ Λυκείου και

- κατά το περασμένο έτος δεν είχαν συμμετάσχει στο διεθνές πρόγραμμα με επιτυχία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα  δικαιολογητικά  των μαθητών  πρέπει  να  κατατεθούν σε ηλεκτρονική  μορφή και σε συνολικά δύο αρχεία PDF. Το μέγεθος και των δύο συνημμένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα  MB.

Περιεχόμενο του πρώτου PDF:

- Έντυπο με τα ατομικά στοιχεία  (AΣ) του μαθητή και  ονομασία του αρχείου αντίστοιχα «ΑΣ_Ελλάδα_Επώνυμο»

Περιεχόμενο του δεύτερου PDF:

- μία σκαναρισμένη φωτογραφία του αιτούντος,

- δήλωση συγκατάθεσης των γονέων,

- φωτοτυπία του διαβατηρίου ή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,

- αξιολόγηση του μαθητή από το σχολείο στην ελληνική γλώσσα συνοδευόμενη από μετάφραση στα Γερμανικά,

- τους βαθμούς τετραμήνου του μαθητή στα Γερμανικά ή στα Ελληνικά με γερμανική μετάφραση.

Και αυτό το αρχείο πρέπει να ονομαστεί αντίστοιχα «Συνμ_Ελλάδα_Επώνυμο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι  υποψήφιοι  θα  πρέπει  να  συντάξουν  οι  ίδιοι  μια  επιστολή  (ιδιοχείρως)  στα Γερμανικά (έως δύο σελίδες, περίπου 300 λέξεις), η οποία να απαντά στα ακόλουθα πέντε ερωτήματα:

1. Γιατί επιθυμείς να ταξιδέψεις στη Γερμανία;

2. Ποιά γερμανική προσωπικότητα γνωρίζεις; Αφηγήσου κάτι γι’ αυτήν! (Μπορεί να είναι κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, λόγου χάρη κάποιος συγγραφέας, μουσικός ή ένα μουσικό  σχήμα, ένας  αθλητής, ηθοποιός ή μοντέλο ή  κάποιος φανταστικός  χαρακτήρας από κάποια ταινία, ή βιβλίο).

3. Αφηγήσου κάτι για τον εαυτό σου.

4. Ποιά εικόνα της Ελλάδας θέλεις να μεταφέρεις στη Γερμανία;

5. Τί θα ήθελες να μάθεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη Γερμανία και τί θα ήθελες να μάθεις εσύ στους άλλους;

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι  αιτήσεις  συμμετοχής  των  μαθητών  και  μαθητριών  που  θα  προταθούν  από  τα σχολεία τους, θα πρέπει να υποβληθούν σκαναρισμένες το αργότερο έως την 1η  Απριλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

[email protected]

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Μετά την εξέταση των τυπικών προϋποθέσεων από την Πρεσβεία, ακολουθεί η επιλογή των βραβευθέντων από μια ανεξάρτητη επιτροπή. Αποκλείεται η δικαστική οδός. Όλοι  οι  αιτούντες θα ενημερωθούν  εγγράφως  για το  αποτέλεσμα της  αίτησης συμμετοχής τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Όλοι οι βραβευθέντες θα λάβουν μετά το ταξίδι τους στην Γερμανία μέσω Mail έναν σύνδεσμο (Link) από την Υπηρεσία Παιδαγωγικών Ανταλλαγών (PAD) για να συντάξουν ηλεκτρονικώς  (online)  αναλυτική  αναφορά  στη  γερμανική  γλώσσα  για  τις  εντυπώσεις τους από την διαμονή τους στην Γερμανία.

Όλοι οι βραβευθέντες θα πρέπει επίσης να καταθέσουν την αναλυτική αναφορά στη γερμανική γλώσσα για τις εντυπώσεις τους από τη  Γερμανία το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου 2019 στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα ([email protected]).

Ενημερωτικό υλικό και έντυπα αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

https://griechenland.diplo.de/gr-el/themen/deutschlernen

Το παρόν παρακαλούμε να κοινοποιηθεί σε όλα τα σχολεία αρμοδιότητάς σας.

Δείτε εδώ το έγγραφο 

 

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο του Παν.Πελοποννήσου: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

σχετικά άρθρα