Thumbnail
Δείτε την απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Σε συνέχεια της πρόσκλησης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προς τις Σχολικές Μονάδες της χώρας για τη διεύρυνση του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων, 663 νέες Σχολικές Μονάδες εντάσσονται στο δίκτυο από το σχολικό έτος 2019-2020.

Με τη διεύρυνση του «Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων», ο συνολικός αριθμός των Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέρχεται στις 1575 Σχολικές Βιβλιοθήκες.

Σκοπός της δημιουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών, καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Η ενεργοποίηση μετά από 32 χρόνια του Ν. 1566 περί ίδρυσης Σχολικών Βιβλιοθηκών, η ανάπτυξη του Συστήματος Δικτύου και η συνεχής διεύρυνσή του με νέες βιβλιοθήκες, είναι πράξεις – ορόσημα στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς συμπληρώνουν ένα έλλειμμα δεκαετιών, που στέρησε τη δυνατότητα από το σχολείο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες μορφές μάθησης που απαιτούνται από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, στις επιστήμες και στον πολιτισμό.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση με όλα τα σχολεία που εντάσσονται στο δίκτυο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Πειραιά
Πειραιάς - Εκπαιδευτικοί: Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Δευτέρα, 23 Μαρτίου
Μεγάλη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5) στις 08:30 π.μ. ενάντια στις ποινικοποίηση των αγώνων εκπαιδευτικών και εργαζομένων
Πειραιάς - Εκπαιδευτικοί: Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Δευτέρα, 23 Μαρτίου
ανοικτά σχολεία αίθουσα
Σχολεία: Ένα πενθήμερο δράσεων άνευ μαθημάτων - Ποιους αφορά η νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα εκτός τάξης
Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2026 από τις 6 έως τις 10 Μαΐου – Τι σημαίνει για μαθητές και σχολεία
Σχολεία: Ένα πενθήμερο δράσεων άνευ μαθημάτων - Ποιους αφορά η νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα εκτός τάξης