Thumbnail
Την Κόνιτσα επισκέφτηκαν  η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη  και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν  με τον Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου και αντάλλαξαν  απόψεις  σχετικά με την πρόσφατη επίθεση  σε ανήλικους πρόσφυγες αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τέτοια περιστατικά και οι εμπνευστές τους πρέπει να απομονωθούν και  να καταδικαστούν με τον πιο έντονο τρόπο.

Στη συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πολιτικά πρόσωπα, θεσμικοί φορείς αλλά και οι κοινωνίες απαιτείται να τοποθετούνται φανερά και εμφατικά στην πλευρά της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς ρητορικής αποτρέποντας φασιστικές δράσεις και πρακτικές που επιχειρούνται από τους νοσταλγούς αυτών των αντιλήψεων.

Στη συνέχεια η κ. Τζούφη και ο κ. Μαντάς συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Α.Τ. Κόνιτσας  όπου μετά από ενημέρωση για την επίθεση, τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών, οι δυο Βουλευτές εξήραν την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της αστυνομίας σχετικά με την αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Η στήριξη της Πολιτείας στην ακριτική περιοχή της Κόνιτσας και των κατοίκων της αποτελεί εχέγγυο για την υποδοχή αλλά και την ομαλή ενσωμάτωση του προσφυγικού παράγοντα σε έναν τόπο που διαχρονικά καλοδέχτηκε και συνυπάρχει με το προσφυγικό στοιχείο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

posdep_1.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Καταδίκη από την ΠΟΣΔΕΠ που ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης στα πανεπιστήμια
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Εμμανουήλ Καραλής
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, περνώντας τα 6,01μ. με την πρώτη προσπάθεια και «απειλεί» πλέον σταθερά τον Ντουπλάντις
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
mitsotakis
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια - Στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους