Thumbnail
Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας στην καταγγελία περί αδιαφανούς διαδικασίας - "Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στην τήρηση της νομιμότητας", σημειώνεται

Απάντηση στην καταγγελία των αιρετών Βασίλη Παληγιάννη, Νίκου Φασφαλή και Δημήτρη Πεππέ, περί αδιαφανών διαδικασιών στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως τονίζεται, "για πρώτη φορά οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής στελεχών από το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ".

Αναφορικά με τα καταγγελόμενα, το ΥΠΠΕΘ υπογραμμίζει: "Το αίτημά των αιρετών να λάβουν γνώση σήμερα – ημέρα κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων - της βαθμολόγησης καθενός βαθμολογητή ονομαστικά που έγινε κατά το προηγούμενο στάδιο και καταχωρείται στα πρακτικά δεν προβλέπεται από καμία διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας και συνεπώς είναι προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος".

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας:

"Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου, η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε τον Νοέμβριο και διήρκησε πέντε μήνες.

Για πρώτη φορά οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής στελεχών από το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ .

Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι εδώ και δύο δεκαετίες ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης διορίζονταν οι κομματικά ημέτεροι.  

Οι αιρετοί συμμετείχαν κανονικά στη διαδικασία επί πέντε μήνες. Στη μακρά περίοδο της επιλογής που ολοκληρώθηκε σήμερα, οι αιρετοί αποφάσισαν να ¨αποχωρήσουν¨.

Το αίτημά των αιρετών να λάβουν γνώση σήμερα – ημέρα κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων - της βαθμολόγησης καθενός βαθμολογητή ονομαστικά που έγινε κατά το προηγούμενο στάδιο και καταχωρείται στα πρακτικά δεν προβλέπεται από καμία διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας και συνεπώς είναι προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος. Αντιθέτως, όπως προβλέπει ο νόμος και η σχετική Υπουργική Απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι μετά το τελικό στάδιο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα πρακτικά κάθε σταδίου της διαδικασίας.

Η καταγγελία των τριών αιρετών είναι εντελώς ανυπόστατη, καθώς είναι αντίθετη με τις διατάξεις του νόμου, ο οποίος και τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια.

Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στην τήρηση της νομιμότητας, όπως δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία."

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άρωμα
Ανακλήσεις παρτίδων αρωμάτων στην ΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Σε διαδικασία ανάκλησης βρίσκονται συγκεκριμένα αρώματα στην ευρωπαϊκή αγορά, έπειτα από ελέγχους των αρμόδιων αρχών που εντόπισαν μη συμμόρφωση με...
Ανακλήσεις παρτίδων αρωμάτων στην ΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Διατροφή
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
Ύπνος: Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε αργά το βράδυ, σύμφωνα με μελέτες
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
οξυγονο
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο
Δύσπνοια, σύγχυση και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος μπορεί να κρύβουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση.
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο