Thumbnail
ΑΕΙ

Την αύξηση του ποσοστού των εισακτέων αθλητών/τριών στα ΑΕΙ προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το "Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις". Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρο 17. Σύμφωνα με αυτήν αυξάνεται το ποσοστό των θέσεων που δίνεται στους αθλητές/τριες από 3% σε 4,5% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού εισακτέων. Η αύξηση αυτή ίσχυσε και κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με το προτεινόμενο άρθρο αποκτά πάγιο χαρακτήρα η ανωτέρω αύξηση προς επιβράβευση της προσπάθειας των διακριθέντων αθλητών.

Ακολουθεί η διάταξη:
Ρύθμιση θεμάτων εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 1.α)Το πέμπτο εδάφιο της περίπτωσης 7 της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α ́121), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Επιφυλασσομένων των οριζομένων στο πρώτο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου αυτής, όλοι οι αθλητές/τριες,που έχουν κατακτήσει μία τουλάχιστον νίκη από τις αναφερόμενες στις περιπτώσεις 1 έως και 7 της παρούσας παραγράφου, εισάγονται στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. σε ποσοστό 20% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και σε ποσοστό 4,5% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων σε οποιαδήποτε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι.».
β) Στο τέταρτο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α ́121), όπως ισχύει, μετά τη φράση «κατά τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2525/1997 (Α188),όπως ισχύει,»προστίθεται η φράση «και του ν. 4186/2013 (Α ́193), όπως ισχύει ,».
2.α) Η παράγραφος 1 ισχύει από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και εφεξής.
β) Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, που προστέθηκε με την παρ.5 του άρθρου
6 της από 30.12.2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́184), όπως κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν. 4366/2016 (Α ́18), καταργείται.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακίνητα στην Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη
Κοινωνική Αντιπαροχή: Τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ που μετατρέπονται σε κοινωνικές κατοικίες
Σε ποιες περιοχές ενεργοποιούνται τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ για Κοινωνική Αντιπαροχή (ΦΕΚ)
Κοινωνική Αντιπαροχή: Τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ που μετατρέπονται σε κοινωνικές κατοικίες
Πανελλήνιες
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Πανελλήνιες 2026: Αποκωδικοποιώντας τη διαδικασία της προφορικής εξέτασης
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Υπουργείο Παιδείας
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις αναθέσεις μαθημάτων 2026-2027 - Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν το μάθημα "Ηθική"
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"