Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Έδωσαν τη δικιά τους "μάχη" στις πανελλαδικές εξετάσεις και βγήκαν "νικητές" τέσσερις υποψήφιοι από το Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, που απο χθές είναι ακαδημαϊκοί πολίτες. Πρόκειται για δυο απόφοιτους και δυο τελειόφοιτους που επέλεξαν να εξεταστούν με το νέο σύστημα.

Οι τέσσερις νέοι είχαν να αντιπαλέψουν δύσκολες συνθήκες αλλά με την αρωγή των εκπαιδευτικών, που στάθηκαν στο πλευρό τους, προσφέροντας  τους εθελοντικά και ενισχυτικά μαθήματα, κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιτυχίες στο Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων καθώς το 2015 κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ δυο υποψήφιοι και το 2014 τέσσερις. Από το 2003 που ξεκίνησε τη λειτουργία του έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ 20 μαθητές.

To Yπουργείο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και  μέριμνα για την εκπαίδευση των νεαρών φυλακισμένων. Ο Νίκος Φίλης έχει προαναγγείλει τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε όλους τους νεαρούς φυλακισμένους και δεν θα περιορίζεται στη  στοιχειώδη ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πράγμα που είναι αναγκαίο, αλλά θα αφορά και  τις υπηρεσίες που αφορούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για ενήλικες.

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των νεαρών φυλακισμένων εντάσσεται και η ρύθμιση για την υλοποίηση προγραμμάτων σε Σχολικά Κέντρα Ανισταθμιστικής Εκπαίδευσης τα οποία είναι δυνατόν να λειτουργούν στα Καταστήµατα Κράτησης όπου λειτουργούν Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας  ή/και γυµνάσια και λύκεια, και στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν διδασκαλίας των κρατουµένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

spring_rolls
Μια μαγική συνταγή από τη Σμύρνη που μοσχοβολά κανελογαρίφαλο: Γλυκά Spring Rolls με χαλβά, μέλι και καρύδι
Μια γλυκιά, νηστίσιμη, vegan λιχουδιά, που τρώγεται κρύα ή ελαφρώς καψαλισμένη στο τηγάνι.
Μια μαγική συνταγή από τη Σμύρνη που μοσχοβολά κανελογαρίφαλο: Γλυκά Spring Rolls με χαλβά, μέλι και καρύδι
richard_branson
Από τον «χαζό του σχολείου» σε δισεκατομμυριούχο: Η ζωή του Ρίτσαρντ Μπράνσον σαν σενάριο ταινίας
Πώς η δυσλεξία και ένα περιοδικό έγιναν το πρώτο κεφάλαιο της αυτοκρατορίας Virgin
Από τον «χαζό του σχολείου» σε δισεκατομμυριούχο: Η ζωή του Ρίτσαρντ Μπράνσον σαν σενάριο ταινίας