Thumbnail
Υπουργός Παιδείας

Σε νέα ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν οι περίπου 180.000 «αιώνιοι φοιτητές» τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους».

«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους "λιμνάζοντες" φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν. Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

«Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι το κίνητρο «δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.». 

«Όσοι πιστεύουν σε αυτή την ανάγκη αλλά θεωρούν πως θα κάνουμε πίσω για μικροπολιτικούς λόγους, δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες για να εξακριβώσουν την ακρίβεια των λόγων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

μέσω tanea.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Χαρίτσης
«Η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν είναι η δική μας»: Οι 7 προτάσεις της Νέας Αριστεράς για «το μέλλον της χώρας»
Ο Αλέξης Χαρίτσης ανεβάζει τους τόνους και παρουσιάζει πακέτο παρεμβάσεων για ανισότητες, εργασία, στέγη, εξοπλισμούς και ενέργεια
«Η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν είναι η δική μας»: Οι 7 προτάσεις της Νέας Αριστεράς για «το μέλλον της χώρας»
αγροτες
Καταγγελίες πως η αστυνομία κλείνει δρόμους στα Μάλγαρα και όχι οι αγρότες – Η απάντηση της ΕΛΑΣ
Σύγχυση στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων - Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, εμπόδια αλλού
Καταγγελίες πως η αστυνομία κλείνει δρόμους στα Μάλγαρα και όχι οι αγρότες – Η απάντηση της ΕΛΑΣ
Συγχωνεύσεις σχολείων
Τα σχολεία έχουν προβλήματα με ονοματεπώνυμο – Καμπανάκι από τους γονείς Καλαμαριάς
Υγρασίες, επικίνδυνες αυλές, ελλείψεις προσωπικού και ανύπαρκτη σχολική μεταφορά στα πρώτα αποτελέσματα της Ένωσης Γονέων
Τα σχολεία έχουν προβλήματα με ονοματεπώνυμο – Καμπανάκι από τους γονείς Καλαμαριάς