Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί πρόσκληση ενδιαφέροντος  σε όσους επιθυμούν να διδάξουν ως εκπαιδευτές στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. Πρόκειται για αυτούς που θα διδάξουν τις νέες ειδικότητες που θα περιληφθούν στα τοπικά προγράμματα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης που λειτουργούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τους Δήμους και  προσφέρονται, εντελώς δωρεάν, στους πολίτες.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε μια Ελλάδα που πλήττεται από την οικονομική κρίση μπορούμε, βασιζόμενοι σε εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, να προσφέρουμε, εντελώς δωρεάν, κατάρτιση στους συμπολίτες μας, νέες δεξιότητες, μάθηση και γνώση αλλά και θέσεις εργασίας. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή με όλους τους Δήμους που συμμετέχουν στην υλοποίηση προγραμμάτων τοπικής και εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να χαθεί ούτε ένα ευρώ, από τα χρήματα που προορίζονται για την κατάρτιση των πολιτών».

Μεταξύ των νέων ειδικοτήτων που θα προσφέρονται στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, μετά από την αξιολόγηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, είναι οι εξής: Ναυαγοσωστική, Δημόσια Υγεία-Τεχνολογίας Τροφίμων, Διακόσμηση, Φαρμακευτική, Κοινωνική Εργασία,  Διαχείριση Κινδύνων- Κρίσεων εκτάκτων αναγκών, Ψυχολογία, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακές συνταγές, Σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι αλιείας, Οικιακή μελισσοκομία, Προληπτική Ιατρική για την Τρίτη Ηλικία, Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, Θεατρολογία, Εργαστήρι οικολογικής βαφής νημάτων και υφαντικής, Λαογραφία του τόπου, Συντήρηση μικρών Σκαφών, Εργαστήρια κεραμικής και χαλκογραφίας, Διαχείριση αποβλήτων κ.α.

Όλα τα τοπικά προγράμματα που προσφέρονται στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε τη λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και σε άλλους 13 Δήμους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ένταξης στα προγράμματα, δίνοντας την δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να καταρτιστούν, εντελώς δωρεάν, σε ειδικότητες που θα διευκολύνουν την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
Με βαθιά θλίψη, η Υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον κορυφαίο θεολόγο και παιδαγωγό
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
mitsotakis-deth
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Μόνιμο μπόνους 250 ευρώ αναμένεται να πάρουν από φέτος το Νοέμβριο οι συνταξιούχοι πέραν της ετήσιας αύξησης των συντάξεών τους, πιθανότατα...
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Παιδιά στη Γάζα
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»
Σοκ από τις δηλώσεις πρώην Ισραηλινού στρατηγού – «Απαραίτητοι» οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»