ειδική αγωγή σεμινάριο
Thumbnail
Σία Αναγνωστοπούλου

Σία Αναγνωστοπούλου: Τι θα ισχύσει για τις μετεγγραφές και τις αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, βάζει τέλος στις διαρροές για αναθεώρηση των κριτηρίων και μιλά για τα σχέδια της κυβέρνησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης.

Συνέντευξη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - Ελπίδα Οικονομίδη
Τέλος στο ράβε - ξήλωνε των κριτηρίων για τις μετεγγραφές βάζει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σε συνέντευξη που δίνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ο νόμος για τις μετεγγραφές παραμένει ως έχει, όχι μόνο για τη φετινή χρονιά αλλά και για τις επόμενες, ενώ ως αντίβαρο το υπουργείο Παιδείας προβάλλει υποτροφίες μέσω ΕΣΠΑ για τους προπτυχιακούς και ανοικοδόμηση νέων εστιών μέσω δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ζητήματα όπως η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η κινητικότητα των προπτυχιακών φοιτητών στα τμήματα των ΑΕΙ μετατίθενται για το μέλλον, ενώ φειδωλή εμαφνίζεται για το επερχόμενο νομοσχέδιο των μεταπτυχιακών μετά τις έντονες αντιδράσεις των πανεπιστημιακών.

"Ύστερα από δύο χρόνια οι αλλαγές στις Πανελλαδικές"
Για το αν τελικά είναι εφικτή η ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η κ. Αναγνωστοπούλου σημειώνει ότι τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια θεωρεί ότι δεν θα υπάρξουν ανατρεπτικές αλλαγές, αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο.
"Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην ελεύθερη πρόσβαση. Ως υπουργείο όμως δεν βιαζόμαστε. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια αλλαγές τέτοιες που θα ανατρέψουν το σύστημα εισαγωγής, όμως είναι αρμοδιότητα του υπουργού Παιδείας.

Όσο για την κινητικότητα προπτυχιακών φοιτητών στα πανεπιστήμια, αποτελεί ακόμα μια πρωτοβουλία που αναβάλλεται καθώς, όπως σημείωσε, θα συνδέεται και με τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Νέα αυθαιρεσία του ΥΠΑΙΘ με τις επανατοποθετήσεις αναπληρωτών
Οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες θα κληθούν να μετακινηθούν μέχρι και σε 5 σχολικές μονάδες για να καλύψουν τις ώρες των εργαστηρίων δεξιοτήτων!
ΟΛΜΕ: Νέα αυθαιρεσία του ΥΠΑΙΘ με τις επανατοποθετήσεις αναπληρωτών
Σχετικά με τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια
Το Υπουργείο Παιδείας έχει δηλώσει την πρόθεσή του, για ακόμα μια φορά, να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών των Υ.Σ. με ηλεκτρονικές κάλπες
Σχετικά με τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια