Εκπαίδευση στον Τύπο 0

Περισσότερες μετεγγραφές προαναγγέλλει το υπουργείο Παιδείας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις μετεγγραφές» διαμηνύουν τα κεντρικά πανεπιστήμια

«Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις μετεγγραφές» διαμηνύουν τα κεντρικά πανεπιστήμια, την ώρα που η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου εξέφρασε σε φοιτητές την πρόθεσή της να πάρουν μετεγγραφή όλοι όσοι συγκέντρωσαν από πέντε μόρια και πάνω. Ο αποκλεισμός του 55% των αιτούντων για μεταφορά θέσης, η πίεση που υφίσταται η ηγεσία να διευρύνει τον αριθμό εγκεκριμένων αιτήσεων, αλλά και η αντίθεση των κεντρικών πανεπιστημίων τα οποία πλήρωσαν πέρσι πολύ ακριβά την «κοινωνική πολιτική» ελεύθερων μετεγγραφών από προηγούμενες κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να βουλιάξουν απο φοιτητές, έχουν φέρει την ηγεσία σε πολύ δύσκολη θέση.

Το υπουργείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εκτός από το παραπάνω αδιέξοδο, έχει να αντιμετωπίσει σειρά ζητημάτων, με φοιτητές να καταγγέλλουν λάθη στη μοριοδότησή τους, γι’ αυτό και συστάθηκε Επιτροπή Ενστάσεων και αναμένεται σχετική Υπουργική Απόφαση, καθώς δεν οριζόταν κάτι τέτοιο από τον τελευταίο νόμο.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι πολύτεκνοι, οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της απόφαση του ΣτΕ, με την απόφαση να αναμένεται εντός των επόμενων μηνών. Οι πολύτεκνοι ζητάνε επίσης από το υπουργείο Παιδείας να λάβει υπ’ όψιν τον αριθμό παιδιών στη μοριοδότηση, αλλά και να δώσει σαφή στοιχεία για τον αριθμό των πολυτέκνων που έκαναν αίτηση μετεγγραφής. Πέρσι το ποσοστό των μετεγγραφόμενων λόγω πολυτεκνίας ήταν μόλις 14%, ενώ δημοσιοποιούν και στοιχεία για τις φετινές βάσεις εισαγωγής των μετεγγραφόμενων, όπου σε σχολή (Πληροφορική, ΟΠΑ) με βάση εισαγωγής 15.576, οι μετεγγραφόμενοι εισήχθησαν ακόμα και με 8.424 μόρια. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση στον τύπο