Έντονες αντιδράσεις και… διπλό «άδειασμα», από υπουργείο και κόμμα, προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ, Τριανταφυλλίδη να επιβληθούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, η οποία έγινε δεκτή με οργή και από την εκπαιδευτική κοινότητά.
Αιχμηρά σχόλια από Ν.Φίλη και Π. Ρήγα
Τον Αλ. Τριανταφυλλίδη «άδειασε» ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο οποίος έκανε λόγο για «προσωπικές θέσεις» του βουλευτή, οι οποίες, όπως διευκρίνισε, «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, οποίος δήλωσε (Real FM) ότι «οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ότι δηλώνει», προσθέτοντας με αιχμηρό ύφος πως «κάποια θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εκφράζουν τις απόψεις τους».
Η πρόταση Τριανταφυλλίδη προκάλεσε την αντίδραση και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου, η οποία έγραψε στο Twitter: «Η διασφάλιση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης αποτελεί βασική δέσμευση της Αριστερά. Προχωράμε σε καλύτερο δημόσιο σχολείο». Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδη («κατηγόρησαν τη Γεννηματά για τα περί «νεοφιλελεύθερης» πολιτικής Τσίπρα. Μάλλον γιατί η πρόταση για δίδακτρα στα σχολεία είναι αριστερή»), ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρώτας δήλωσε: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ η ελπίδα έρχεται, η δωρεάν Παιδεία φεύγει και το όραμά τους φαίνεται να είναι η δημιουργία κρατικών δομών που θα συντηρούνται με όλο και περισσότερους φόρους».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ