Thumbnail
Τα 6 μυστικά για ένα σωστό μηχανογραφικό

Του Χρήστου Κάτσικα

Τι πρέπει να προσέξουν και τι να αποφύγουν οι φετινοί υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, ώστε η συμπλήρωσή του να οδηγήσει σε μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η ανακοίνωση του Μηχανογραφικού Δελτίου από το υπουργείο Παιδείας φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της σωστής συμπλήρωσής του (μετά το τέλος των εξετάσεων) από τους χιλιάδες υποψηφίους όλων των κατηγοριών (τελειόφοιτους, απόφοιτους, κατηγορία 10%). Πρόκειται για την τελευταία κίνηση στον σκληρό αγώνα δρόμου «για μια θέση στον ήλιο» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ουσιαστική μελέτη του Οδηγού για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, που μοιάζει με σπαζοκεφαλιά, μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους στον τρόπο σωστής επιλογής των τμημάτων που επιθυμούν, να τους πληροφορήσει για τα τμήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, για τις καινοτομίες στο φετινό μηχανογραφικό και για τον τρόπο επιλογής των εισαγομένων, με σκοπό να ξεκαθαρίσουν το «θολό τοπίο» των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε οι «κρίσιμες επιλογές» για τις σπουδές και κατ’ επέκταση το επάγγελμα να είναι πιο κοντά στις προσδοκίες και τα όνειρά τους!
Στο πλαίσιο αυτό συνοψίζουμε 6 βασικές συμβουλές-προτροπές για τους υποψήφιους και τους γονείς τους.
 
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέπες
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους
Από τα παραδοσιακά γαλλικά τραπέζια μέχρι τη σύγχρονη κουζίνα, η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη λεπτή ζύμη.
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους