Thumbnail
Η επιστολή της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου

Η κα. Κατεβαινίδου Γεσθημανή, Προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου, μας έχει εντυπωσιάσει όλους όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε αυτή την θέση, με την αγάπη που δείχνει στους μαθητές του σχολείου της, αλλά και την έντονη δράση της. Με την επιστολή που έγινε γνωστή στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μάθαμε ότι δυστυχώς και αυτό το αξιόλογο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας οδηγήθηκε, εξαιτίας της επίθεσης που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση, σε αίτηση παραίτησης, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

 
Η επιστολή της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου, προς τους συναδέλφους της.
 
«Συνάδελφοι,
 
Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω σχετικά με την εξέλιξη της αίτησης παραίτησής μου από τη θέση της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου, την οποία είχα υποβάλλει προς το ΠΥΣΠΕ Λέσβου την Τετάρτη 2 Απριλίου, καθώς και κάποιες σκέψεις μου:
 
Οι λόγοι της παραίτησής μου από τη θέση αυτή ήταν και εξακολουθούν να είναι σαφείς:
 
Παλεύω όλα αυτά τα χρόνια για ένα δημόσιο δωρεάν και δημοκρατικό Σχολείο για ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, κατηγοριοποιήσεις και αποκλεισμούς, όπου η αξιολόγηση-χειραγώγηση, ο ανταγωνισμός, οι διαθεσιμότητες και η τακτική του «εντέλλεσθε», δεν θα αποτελούν την καθημερινότητα του Παιδαγωγικού και του διοικητικού μου έργου.
 
Παραιτήθηκα γιατί πολύ απλά, μέσα στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση ,συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(αποτελεί πάντα ένα από τα πρώτα θύματα των περικοπών) για την οποία εδώ και χρόνια μάχομαι και παλεύω με όλα τα μέσα που διαθέτω, δεν ήθελα και εξακολουθώ να μην το θέλω, η «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» του Δημόσιου  Σχολείου να έχει και  τη δική μου υπογραφή!
 
Παραιτήθηκα γιατί όφειλα να στηρίξω και την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μου που ήταν ομόφωνη κατά της συγκρότησης των ομάδων εργασίας και κατά του θεσμού της αξιολόγησης.
 
Όλα αυτά τα χρόνια αποδεχόμουν την αυτεπάγγελτη από το ΠΥΣΠΕ τοποθέτησή μου στη θέση αυτή για να διεκπεραιώνω όλα τα διοικητικά και  τα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα. Δέχθηκα ακόμη και τα επιπλέον καθήκοντα του συντονιστή του ΣΔΕΥ που μου ανατέθηκε πρόσφατα από την υπηρεσία, χωρίς φυσικά να ερωτηθώ, με μόνη ανταμοιβή για όλα αυτά συνολικά το πενιχρό επίδομα της Προϊσταμένης των 70 ευρώ!
 
Τα αποδεχόμουν όλα αυτά για λόγους ηθικούς και μόνο. Για να υπάρχει κάποιος να ανοίγει το Σχολείο μας το Σεπτέμβρη, εφόσον όπως όλοι γνωρίζουμε, η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων γίνεται από αναπληρωτές οι οποίοι αρχίζουν να εμφανίζονται κατά τα τέλη του Οκτώβρη σταδιακά…φέτος και μέχρι αρχές του Μάρτη! Γιατί θεωρούσα ηθικό να υπάρχει έστω και ένας μόνιμος δάσκαλος στο Σχολείο αυτό κάθε Σεπτέμβρη. Να υπάρχει τουλάχιστον ένα σταθερό σημείο αναφοράς που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι γονείς και  μαθητές μας!
 
Δυστυχώς, η δεύτερη απόφαση του ΠΥΣΠΕ(3 κατά της παραίτησης και 2 υπέρ, όπως πληροφορήθηκα) με ημερομηνία 10/4/2014,  δεν κάνει αποδεκτή την αίτηση παραίτησής μου, και ήρθε να αναιρέσει την πρώτη, η οποία είχε γίνει ομόφωνα δεκτή στη συνεδρίαση στις 3/4/2014, ύστερα από την παρέμβαση της Δ/ντριας Εκπαίδευσης η οποία προσπάθησε αυθαίρετα να παραποιήσει την πρώτη απόφαση του ΠΥΣΠΕ με άγνοια του συνόλου των μελών του, επικαλούμενη το ότι είμαι η μοναδική μόνιμη εκπαιδευτικός στο σχολείο αυτό!
 
Αναρωτιέμαι λοιπόν στο να βρω κι εγώ τις απαντήσεις στα ερωτήματά μου: Σε αυτήν την τόσο «δημοκρατική» χώρα που ζούμε, μου στερούν το δικαίωμα να είμαι μια απλή δασκάλα στο σχολείο που υπηρετώ και με «καταδικάζουν» να αποδεχτώ μία θέση και ένα ρόλο που έχω δηλώσει ότι αρνούμαι, και δεν δέχομαι να εκπληρώσω.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
Η συνάδελφός σας που προσπάθησε να παραιτηθεί
 
Κατεβαινίδου Γεσθημανή, Προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου»
 
Αναδημοσίευση από limniakifoni.gr 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα