Δεν έγινε δεκτή η αίτηση παραίτησης της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου
Η επιστολή της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου

Η κα. Κατεβαινίδου Γεσθημανή, Προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου, μας έχει εντυπωσιάσει όλους όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε αυτή την θέση, με την αγάπη που δείχνει στους μαθητές του σχολείου της, αλλά και την έντονη δράση της. Με την επιστολή που έγινε γνωστή στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μάθαμε ότι δυστυχώς και αυτό το αξιόλογο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας οδηγήθηκε, εξαιτίας της επίθεσης που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση, σε αίτηση παραίτησης, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

 
Η επιστολή της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου, προς τους συναδέλφους της.
 
«Συνάδελφοι,
 
Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω σχετικά με την εξέλιξη της αίτησης παραίτησής μου από τη θέση της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου, την οποία είχα υποβάλλει προς το ΠΥΣΠΕ Λέσβου την Τετάρτη 2 Απριλίου, καθώς και κάποιες σκέψεις μου:
 
Οι λόγοι της παραίτησής μου από τη θέση αυτή ήταν και εξακολουθούν να είναι σαφείς:
 
Παλεύω όλα αυτά τα χρόνια για ένα δημόσιο δωρεάν και δημοκρατικό Σχολείο για ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, κατηγοριοποιήσεις και αποκλεισμούς, όπου η αξιολόγηση-χειραγώγηση, ο ανταγωνισμός, οι διαθεσιμότητες και η τακτική του «εντέλλεσθε», δεν θα αποτελούν την καθημερινότητα του Παιδαγωγικού και του διοικητικού μου έργου.
 
Παραιτήθηκα γιατί πολύ απλά, μέσα στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση ,συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(αποτελεί πάντα ένα από τα πρώτα θύματα των περικοπών) για την οποία εδώ και χρόνια μάχομαι και παλεύω με όλα τα μέσα που διαθέτω, δεν ήθελα και εξακολουθώ να μην το θέλω, η «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» του Δημόσιου  Σχολείου να έχει και  τη δική μου υπογραφή!
 
Παραιτήθηκα γιατί όφειλα να στηρίξω και την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μου που ήταν ομόφωνη κατά της συγκρότησης των ομάδων εργασίας και κατά του θεσμού της αξιολόγησης.
 
Όλα αυτά τα χρόνια αποδεχόμουν την αυτεπάγγελτη από το ΠΥΣΠΕ τοποθέτησή μου στη θέση αυτή για να διεκπεραιώνω όλα τα διοικητικά και  τα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα. Δέχθηκα ακόμη και τα επιπλέον καθήκοντα του συντονιστή του ΣΔΕΥ που μου ανατέθηκε πρόσφατα από την υπηρεσία, χωρίς φυσικά να ερωτηθώ, με μόνη ανταμοιβή για όλα αυτά συνολικά το πενιχρό επίδομα της Προϊσταμένης των 70 ευρώ!
 
Τα αποδεχόμουν όλα αυτά για λόγους ηθικούς και μόνο. Για να υπάρχει κάποιος να ανοίγει το Σχολείο μας το Σεπτέμβρη, εφόσον όπως όλοι γνωρίζουμε, η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων γίνεται από αναπληρωτές οι οποίοι αρχίζουν να εμφανίζονται κατά τα τέλη του Οκτώβρη σταδιακά…φέτος και μέχρι αρχές του Μάρτη! Γιατί θεωρούσα ηθικό να υπάρχει έστω και ένας μόνιμος δάσκαλος στο Σχολείο αυτό κάθε Σεπτέμβρη. Να υπάρχει τουλάχιστον ένα σταθερό σημείο αναφοράς που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι γονείς και  μαθητές μας!
 
Δυστυχώς, η δεύτερη απόφαση του ΠΥΣΠΕ(3 κατά της παραίτησης και 2 υπέρ, όπως πληροφορήθηκα) με ημερομηνία 10/4/2014,  δεν κάνει αποδεκτή την αίτηση παραίτησής μου, και ήρθε να αναιρέσει την πρώτη, η οποία είχε γίνει ομόφωνα δεκτή στη συνεδρίαση στις 3/4/2014, ύστερα από την παρέμβαση της Δ/ντριας Εκπαίδευσης η οποία προσπάθησε αυθαίρετα να παραποιήσει την πρώτη απόφαση του ΠΥΣΠΕ με άγνοια του συνόλου των μελών του, επικαλούμενη το ότι είμαι η μοναδική μόνιμη εκπαιδευτικός στο σχολείο αυτό!
 
Αναρωτιέμαι λοιπόν στο να βρω κι εγώ τις απαντήσεις στα ερωτήματά μου: Σε αυτήν την τόσο «δημοκρατική» χώρα που ζούμε, μου στερούν το δικαίωμα να είμαι μια απλή δασκάλα στο σχολείο που υπηρετώ και με «καταδικάζουν» να αποδεχτώ μία θέση και ένα ρόλο που έχω δηλώσει ότι αρνούμαι, και δεν δέχομαι να εκπληρώσω.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
Η συνάδελφός σας που προσπάθησε να παραιτηθεί
 
Κατεβαινίδου Γεσθημανή, Προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου»
 
Αναδημοσίευση από limniakifoni.gr 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή